Audi A8 zet flinke stap voorwaarts

door | jul 15, 2017

De nieuwe Audi A8 werd tijdens het Audi Summit-event te Barcelona aan de wereld getoond. Het is weer een flinke stap voorwaarts, ook op het vlak van autonoom rijden.

Flink langer dan zijn voorganger

De A8 is weer up-to-date. Niet alleen op technische vlak, maar ook qua design. Audi’s vlaggenschip is voorzien van een Singleframe-grille, HD Matrix LED-koplampen en OLED-achterlichten.

Vergeleken met het voorgaande model, is de nieuwe A8 flink langer. Het gaat om 37 mm extra (5.172 mm) en ook de hoogte is met 13 mm toegenomen (1.473 mm).

10,1 inch aanraakscherm

Binnenin zijn het vooral hoogwaardige materialen wat we zien. Ook vallen de ventilatieroosters op, die elektrisch openen en sluiten. Daarnaast beschikt de nieuwe Audi A8 over een MMI-infotainmentsysteem met 10,1 inch aanraakscherm.

Ook als plug-in hybride

Vanaf september is de A8 te bestellen met keuze uit een 3.0 liter TFSI (340 pk) of 3.0 liter TDI (286 pk). In een later stadium wordt het motoraanbod verder uitgebreid. Het gaat om de 4.0 liter TFSI (460 pk), 4.0 liter TDI (435 pk) en 6.0 liter W12 TSI.

Ook volgt er een plug-in hybride A8: de 449 pk sterke A8 L e-tron quattro. Met een volle batterijlading zijn 50 elektrische kilometers mogelijk.

Zelfstandig rijden bij fileverkeer

Audi rust de nieuwe A8 uit met diverse autonome rijfuncties. Een voorbeeld is AI Traffic Jam. Hiermee rijdt de auto zelfstandig bij fileverkeer tot 60 km/h. Het systeem is via de AI-knop op de middenconsole in te schakelen.

Bestel maar, de Audi A8

De nieuwe Audi A8 is vanaf september te bestellen en staat in december bij de Nederlandse Audi-dealers. Prijzen worden in de aankomende maanden bekendgemaakt.

 

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Bij de meerderheid van de ongelukken waarbij zakelijke leaserijders betrokken zijn, gaat het om een kop-staartbotsing, zo blijkt uit recente cijfers van een groot leasebedrijf. Ook wordt er vaak schade gereden door het niet verlenen van voorrang. Dat geeft te denken...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij. De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43, 5406 AN, Uden info@leaseaholic.nl tel: +31(0)41-3305576 kvk: 66127394