Hyundai i30 Fastback is de allereerste vijfdeurs-coupé

door | jul 23, 2017

Onlangs heeft Hyundai de nieuwe i30 Fastback aan de wereld voorgesteld. De Hyundai i30 Fastback is de eerste vijfdeurs-coupé in het compacte segment. Prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt. De marktintroductie staat gepland voor begin 2018.

Hyundai I30-familie compleet

Met de komst van de nieuwe i30 Fastback, voegt Hyundai het derde lid toe aan de i30-familie.  De i30 Fastback is te herkennen aan de Cascade-grille, horizontale luchtinlaten onder in de voorbumper en de LED-koplampen. Tevens bevinden de lichtunits zich in een donkergetinte behuizing. De sportiviteit wordt bevestigd door de aflopende daklijn, achterspoiler en het sport-onderstel. De sportcoupé meet 4.455 mm in lengte (+115 mm t.o.v. i30 5-deurs) en 1.425 mm in hoogte (+30 mm), terwijl hij een wielbasis heeft van 2.650 mm.

Drie interieurkleuren beschikbaar

De koper krijgt de kans om z’n eigen i30 Fastback op smaak te brengen. Dit doet men met o.a. twaalf exterieurkleuren, zoals de Stargazing Blue, Micron Grey, Phantom Black, Clean Slate Blue en Intense Copper. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant kan de klant naar eigen wens aanpassen. Zo zijn er drie interieurkleuren verkrijgbaar, namelijk Oceanids Black, Slate Grey en Merlot Red.

Keuze uit vier motoren

Hyundai stelt twee turbobenzinemotoren voor de i30 Fastback ter beschikking. Zo is er een 120 pk sterke 1.0 liter T-GDI driecilinder en een 1.4 liter T-GDI met 140 pk verkrijgbaar. Het brandstofverbruik varieert van 5,0 tot 5,5 liter/100 km, en de CO2-uitstoot van 115 tot 125 g/km. De krachtbron met 140 pk is naar wens te koppelen aan een zeventrapsautomaat.

Als laatste zijn er ook motoren beschikbaar voor dieselaars. Hyundai levert een 110 of 136 pk sterke 1.6 liter CRDi-dieselmotor. Zowel de 110 als 136 pk-versie zijn leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of automaat.

7 jaar TomTom Live Services

Zaken zoals een 5 inch LCD-touchscreen met audiosysteem, Bluetooth-connectiviteit en een geïntegreerde achteruitrijcamera zijn standaard aanwezig. Mocht het zo zijn, dat de klant een groter touchscreen wenst, dan is dit ook mogelijk. Hyundai heeft namelijk ook een  8 inch-variant beschikbaar. Bovenop het groter scherm biedt deze ook nog Apple CarPlay, Android Auto en een 7-jarig abonnement op TomTom Live Services.

Veiligheid

Ten slotte is de i30 Fastback voorzien van een groot aantal veiligheidssystemen. Voorbeelden hiervan zijn o.s. Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, Advanced Smart Cruise Control en Blind Spot Detection.

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Bij de meerderheid van de ongelukken waarbij zakelijke leaserijders betrokken zijn, gaat het om een kop-staartbotsing, zo blijkt uit recente cijfers van een groot leasebedrijf. Ook wordt er vaak schade gereden door het niet verlenen van voorrang. Dat geeft te denken...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij. De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43, 5406 AN, Uden info@leaseaholic.nl tel: +31(0)41-3305576 kvk: 66127394