Hyundai presenteert opvolger waterstof ix35 FCEV

door | aug 26, 2017

Hyundai zet de komende tijd vol in op nieuwe soorten aandrijflijnen. De Next Generation FCEV SUV is daar één van. Begin volgend jaar komt hij naar Korea, waarna Verenigde Staten en Europa volgen.

Hyundai gaat voor groen

Tot het jaar 2020 heeft Hyundai een complete strategie. Het merk introduceert tot die tijd 14 eco-modellen, waarvan één waterstofauto. De rest betreffen plug-in (hybrides) en volledig elektrische modellen. Deze laatste categorie geniet van 4% bijtelling.

Grotere actieradius en meer power voor opvolger Hyundai ix35 FCEV

In 2013 maakten wij kennis met de Hyundai ix35 FCEV. Dit model kan als voorloper gezien worden van de recent onthulde Next Generation Fuel Cell SUV. De techniek is nu nóg beter doorontwikkeld, wat een positief effect heeft op de actieradius.

Op één tank rijdt de Next Generation Fuel Cell SUV ongeveer 800 km. De ix35 FCEV kwam een stuk minder ver: 594 km om precies te zijn. Naast de actieradius is ook het vermogen gestegen tot 163 pk (+20%).

Dat een waterstofauto heerlijk rijdt, merkten we tijdens onze rijtest met de waterstof aangedreven Toyota Mirai.

 

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Bij de meerderheid van de ongelukken waarbij zakelijke leaserijders betrokken zijn, gaat het om een kop-staartbotsing, zo blijkt uit recente cijfers van een groot leasebedrijf. Ook wordt er vaak schade gereden door het niet verlenen van voorrang. Dat geeft te denken...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij. De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43, 5406 AN, Uden info@leaseaholic.nl tel: +31(0)41-3305576 kvk: 66127394