Jaguar XJ nog beter met update

door | jul 24, 2017

Het Britse automerk Jaguar heeft de Jaguar XJ voorzien van een verfrissing. Voor € 103.330,- wisselt ‘ie van eigenaar. Vanaf het najaar is hij bij de dealers te vinden.

Actieve en passieve bochtverlichting

De vernieuwing is niet zeer groot te noemen. De opgefriste XJ is er voortaan met adaptieve LED-koplampen. Deze geven, ten opzichte van de huidige Bi-Xenon-koplampen, een natuurlijker licht. De nieuwe LED-koplampen hebben nu actieve en passieve bochtverlichting en automatisch grootlicht.

Infotainmentsysteem met Wi-Fi en 4G

Ook nieuw, is het infotainmentsysteem met Wi-Fi en 4G. Nu is het dus mogelijk om gebruik te maken van draadloos internet, door middel van Wi-Fi en een 4G-verbinding. Dit infotainmentsysteem kenmerkt zich door het grote 10 inch touchscreen.

Niet alleen de nieuwe adaptieve LED-koplampen en het infotainmentsysteem zijn een onderdeel van de verfrissing die Jaguar doorvoert. Ook aan de veiligheid is gedacht. Zo zijn er diverse nieuwe veiligheidssystemen terug te vinden op de XJ. Voorbeelden zijn o.a. Autonomous Emergency Braking, Lane Departure Warning en Lane Keep Assist.

Benzine en diesel als V6 voor Jaguar XJ

Voor de bijgepunte XJ kan de klant kiezen uit twee V6-motoren, namelijk de 340 pk sterke 3.0 liter V6 supercharged. Deze motor wordt gekoppeld aan een achttrapsautomaat, ook vierwielaandrijving is standaard. Voor de dieselrijder staat er een 3.0 liter V6-dieselkrachtbron met 300 pk klaar. Ook deze wordt gekoppeld aan een achttrapsautomaat. De dieselende XJ moet het stellen met achterwielaandrijving.

Naast de benzine en diesel V6 heeft Jaguar ook de XJR575 gepresenteerd. Dit is een monsterlijke 5.0 liter V8 met maar liefst 575pk. Kon natuurlijk ook niet anders met zo’n type-aanduiding. Meer informatie over dit sportieve topmodel vind je hier.

Jaguar XJ vanaf najaar 2017

De nieuwe XJ staat vanaf het najaar van 2017 bij de dealers. Dan zal hij voor het eerst voor iedereen te zien zijn. Voor degene die niet kan wachten zal hij daarvoor op de Europese beurzen te zien zijn. De vanafprijs is al bekend gemaakt. Hij is er vanaf €103.330,-

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Bij de meerderheid van de ongelukken waarbij zakelijke leaserijders betrokken zijn, gaat het om een kop-staartbotsing, zo blijkt uit recente cijfers van een groot leasebedrijf. Ook wordt er vaak schade gereden door het niet verlenen van voorrang. Dat geeft te denken...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij. De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43, 5406 AN, Uden info@leaseaholic.nl tel: +31(0)41-3305576 kvk: 66127394