Hét lease alternatief: de Kia Stinger

door | aug 11, 2017

Vraag aan je buurman om een leaseauto op te noemen en de kans is groot dat hij met een Duits automerk komt aanzetten. Maar het is nu echt tijd om ook aan Kia te denken. Zij komen namelijk met de indrukwekkende Kia Stinger!

Indrukwekkende prestaties

Deze venijnige naam zie je terug bij de motorspecificaties. Het motorvermogen begint bij 200pk voor een 2.2 diesel. Hij rent naar 100km/h in 7,6 sec. Qua benzine kun je kiezen uit een vier- of zescilinder turbomotor. De 2.0 viercilinder heeft 255pk en sprint in 6,0 sec. naar 100km/h. Het topmodel is de 3.3 V6 twin turbo met maar liefst 370pk en een sportwagenacceleratie naar 100km/h van 4,9 seconden. De topsnelheden zijn respectievelijk 230 km/h (diesel), 240 km/h (2.0 turbo) en 270 km/h voor de 3.3 V6.

Diesel aantrekkelijkste Kia Stinger

Tussen de regels van het persbericht valt te lezen dat Kia het meest verwacht van de dieseluitvoering. Dat is op zich niet gek. De goedkoopste Kia Stinger is de diesel en kost € 59.995,-. De 2.0 benzine zit daar niet ver vanaf met € 67.995,-. Voor het absolute topmodel de 3.3 V6 betaal je op € 5,- na net geen € 100.000,-.

Het is goed dat de goedkoopste benzine en dieseluitvoeringen dicht bij elkaar zitten, want in het hogere zakelijke segment is het stuivertje wisselen qua keuze voor een benzine- of dieselmotor.

Geen optie mogelijk

Kia heeft nog geen optielijst laten zien, maar gezien de standaarduitrusting is er bijna geen optie meer te bestellen. Standaard heeft elke Stinger namelijk een: 8-traps automaat, navigatie, Harman Kardon sound system, glazen zonnedak, climate controle, lederen bekleding, verwarmbare en te ventileren stoelen, head-up display, LED verlichting etc. etc.

Kia heeft zich goed voorbereid. Dat zal ook nodig zijn, omdat de Stinger in een zwaar bevochten segment gepositioneerd wordt. De leaseprijs zal een belangrijke rol spelen. Het zal niet lang duren voordat we de leaseprijs kunnen communiceren. Wil je deze als eerste weten, laat dan je gegevens achter. Laten we hopen dat we veel Stingers op de weg zullen zien.

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Bij de meerderheid van de ongelukken waarbij zakelijke leaserijders betrokken zijn, gaat het om een kop-staartbotsing, zo blijkt uit recente cijfers van een groot leasebedrijf. Ook wordt er vaak schade gereden door het niet verlenen van voorrang. Dat geeft te denken...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij. De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43, 5406 AN, Uden info@leaseaholic.nl tel: +31(0)41-3305576 kvk: 66127394