Lexus stelt met Lexus LS veiligheid voorop

door | jul 21, 2017

Met de nieuwe Lexus LS in aantocht, schijnt Lexus alvast het licht op de aanwezige veiligheidssystemen. Eind dit jaar is Lexus’ vlaggenschip zelf te ervaren, alsmede de talrijke innovaties.

Lexus LS 500h: interessant voor de zakelijke rijder

Het verhaal begon in Noord-Amerika tijdens de autoshow van Detroit in januari j.l. De LS schitterde aldaar, met onder de kap een 421 pk sterke 3.5 liter twin-turbo V6. Deze krachtbron is gekoppeld aan een tientrapsautomaat, net als de LS 500h. Dit model is interessant voor de zakelijke rijder, vanwege zijn hybride-aandrijflijn, bestaande uit een 3.5 liter V6 Dual VVT-i-benzinemotor en twee elektromotoren. Volledig elektrisch rijden is mogelijk tot een snelheid van 140 km/h.

Veiligheidsprimeur voor Lexus

Uiteraard zit de Lexus LS 500h bomvol met de laatste veiligheidstechnologie. Er is keuze uit twee pakketten: Lexus Safety System + en Lexus Safety System + A.

Eén van de hoogtepunten is Pre-Collision System met Intuitive Pedestrian Alert en Active Steering Assist. Het systeem neemt d.m.v. een stereocamera obstakels waar. Mocht een automatische remingreep niet voldoende zijn om een ongeluk te vermijden, dan stuurt de LS zelfstandig om bijv. de voetganger heen.

De LS is standaard voorzien van de belangrijkste assistentiesystemen. Denk aan Dynamic Radar Cruise Control, Lane Departure Alert en Automatic Hi-Beam.

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Bij de meerderheid van de ongelukken waarbij zakelijke leaserijders betrokken zijn, gaat het om een kop-staartbotsing, zo blijkt uit recente cijfers van een groot leasebedrijf. Ook wordt er vaak schade gereden door het niet verlenen van voorrang. Dat geeft te denken...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij. De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43, 5406 AN, Uden info@leaseaholic.nl tel: +31(0)41-3305576 kvk: 66127394