Nieuwe Citroën C4 Cactus gericht op design en comfort

door | okt 29, 2017

Begin volgend jaar verschijnt de nieuwe Citroën C4 Cactus op het toneel. Citroën omschrijft de auto als een combinatie van de persoonlijkheid van de C4 Cactus en het comfort van de C4. Daarmee borduurt het model verder op de lijnen die door de eerste generatie zijn uitgezet.

Uitgesproken ontwerp

Kenmerkend voor de Citroën C4 Cactus waren natuurlijk de Airbumps®. Deze zachte beschermende deurpanelen komen terug, zij het minder prominent dan voorheen. Bij de nieuwe C4 Cactus bedekken ze niet meer de hele deur, maar alleen de onderkant. Wat ook blijft is het optisch zwevende dak. Citroën beloofd meer dan dertig personaliseringsmogelijkheden voor het exterieur, negen carrosseriekleuren en vier Color Packs om het uiterlijk van de nieuwe C4 Cactus helemaal naar eigen smaak te ontwerpen. Voor het interieur is er de keuze uit vijf lichte, zachte en verfijnde stijlen.

Comfort voor kilometervretende leaserijder

Een kenmerk waar Citroën als merk bekend mee geworden is, is de hydropneumatische vering. Dit zorgde voor een zijdezacht en comfortabel weggedrag. De nieuwe Citroën C4 Cactus wordt geleverd met het Progressive Hydraulic Cushions™ systeem (PHC). Dit zijn een soort hydraulische kussens die zijn toegevoegd aan de schokdemper. Dit moet de passagiers het gevoel geven op een zwevend tapijt te zitten. Daarmee doet de nieuwe C4 Cactus de naam Citroën eer aan.

Het gevoel van comfort wordt verder verhoogd door de Advanced Comfort Seats, een betere geluidsisolatie en allerhande voorzieningen voor het dagelijks gebruik. Zo zijn er twaalf rijhulpsystemen en drie systemen voor verbinding met telefoon en multimedia. Al met al zal de leaserijder zeer comfortabel over de snelwegen zoeven in een nieuwe Citroën C4 Cactus.

Afmetingen en motorisering van de nieuwe Citroën C4 Cactus

De auto is 4,17 meter lang en de wielbasis is 2,60 meter. In de kofferbak is ruimte voor 358 liter aan bagage. Met welke motoren hij precies geleverd gaat worden is nog niet bekend, maar het worden krachtige en efficiënte motoren van de nieuwste generatie. Vanaf het eerste kwartaal van 2018 staat de levering van de nieuwe Citroën C4 Cactus gepland.

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Bij de meerderheid van de ongelukken waarbij zakelijke leaserijders betrokken zijn, gaat het om een kop-staartbotsing, zo blijkt uit recente cijfers van een groot leasebedrijf. Ook wordt er vaak schade gereden door het niet verlenen van voorrang. Dat geeft te denken...

Ook leaseautonieuws op je website tonen?

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394