Nissan Leaf is ruimer, stiller en komt verder

door | sep 8, 2017

Vanaf volgend jaar komt de nieuwe Nissan Leaf op de markt. Deze volledig elektrische auto is ruimer, stiller en krachtiger dan zijn voorganger en zijn actieradius is groter.

Interieur en exterieur nieuwe Nissan Leaf

De nieuwe Nissan Leaf is verkrijgbaar in diverse tinten licht en donker grijs en metallic kleuren. Daarnaast is hij leverbaar in chocoladekleuren, rood en een parelmoerwit-zwarte kleurencombinatie. De voorkant krijgt een blauwe grille met een vorm die je kunt herkennen van de Nissan Qashqai en X-Trail. De blauwe kleur wordt het kenmerk van Nissans elektrische auto’s.

Je vindt de kleur terug in de stiksels van de stoelen en het stuur. Vanaf dit stuur is het 7-inch kleurenscherm te bedienen. Dit systeem geeft informatie over de batterijstatus en beschikt over Apple CarPlay / Android Auto en navigatie. Een ingebouwde app wijst de weg naar de dichtstbijzijnde oplaadplek en regelt de temperatuur in de auto voor vertrek. Interessant is dat de bekerhouders zich tussen de voorstoelen bevinden waardoor er in de middenconsole een vakje is waar precies een portefeuille of smartphone in past. Ook een USB-/12-voltaansluiting is aanwezig. De laadruimte is toegenomen tot 435 liter.

Zelfstandige en veilige auto

De nieuwe Nissan Leaf beschikt over technologie waarmee zelfstandig rijden in verregaande mate mogelijk is. Ook parkeren kan de auto zelf. Bij het indrukken van het e-Pedal breng je de auto in beweging, laat je het los dan rem je. Een los rempedaal is ook aanwezig.

Naast gemak is er ook aandacht voor veiligheid. De nieuwe Nissan Leaf beschikt onder andere over een intelligente cruisecontrol, automatisch dimlicht/grootlicht, verkeersbordherkenning en Lane Departure Prevention.

Nieuwe elektrische aandrijflijn

De nieuwe Nissan Leaf wordt aangedreven door een 40 kWh lithium-ion-batterijpakket die 150 pk (110kW) en 320 Nm koppel levert. De actieradius is 378 km, volgens de  New European Driving Cycle (NEDC) richtlijnen. In de toekomst komt er een motor beschikbaar die krachtiger is en een grotere actieradius heeft. Onze praktijkervaring is dat een 40 kWh accu ongeveer 240 km ver komt (1 kWh = 6 km).

Flexible lithium-ion batterij

De batterij in de nieuwe Nissan Leaf kan niet alleen opladen, maar ook stroom leveren via het elektriciteitsnetwerk. Het opslaan van energie gebeurt wanneer de kosten het laagst zijn. Er is een app waarmee het laden van de batterij kan worden bekeken en ingesteld.

Het flexibele gebruik van de batterij zorgt ervoor dat de mogelijkheden om groene stroom te gebruiken groter worden.

Prijzen en levering Nissan Leaf

Vanaf januari 2018 wordt de nieuwe Nissan Leaf geleverd. Vanaf begin oktober 2017 kunnen klanten een pre-order plaatsen. Prijzen zijn nog niet bekend.

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Bij de meerderheid van de ongelukken waarbij zakelijke leaserijders betrokken zijn, gaat het om een kop-staartbotsing, zo blijkt uit recente cijfers van een groot leasebedrijf. Ook wordt er vaak schade gereden door het niet verlenen van voorrang. Dat geeft te denken...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij. De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43, 5406 AN, Uden info@leaseaholic.nl tel: +31(0)41-3305576 kvk: 66127394