Opel Grandland X beleefde in Nederland zijn wereldpremière

door | jul 14, 2017

En Opel kwam vandaag wéér met een nieuw model. Waarom zeggen we “wéér”? Dit is namelijk Opel’s jaar van 7-in-17. Opel komt dit jaar met maar liefst zeven nieuwe modellen. Deze keer was de Opel Grandland X aan de beurt. Bij deze Nederlandse premiere kwam Opel met een een aantal pre-productiemodellen. 

Veel ruimte

Opel laat met de Grandland X zien dat ze value-for-money bieden. Je krijgt namelijk veel Opel voor je geld. Met de collega journalisten hebben we de auto uitvoerig statisch getest. Iedereen was het er over eens dat de auto veel ruimte biedt.

Uiteraard hebben we ook aan Opel gevraagd wie zij als concurrenten zien, en dat zijn: de Peugeot 3008 (Opel en Peugeot zijn nu één bedrijf), Renault Kadjar/Nissan Qashqai (zijn praktisch dezelfde modellen) en Skoda Kodiaq. We krijgen een beetje het gevoel dat Opel zich daarmee te kort doet, want wij zien de Peugeot 5008 meer als een concurrent. En dat is vanwege zijn… ruimte!

Qua uitrusting zit je ook ‘ruim’. Alle drie de uitvoeringen zitten namelijk ruim in de specificaties. De uitvoeringen waar je uit kunt kiezen zijn de Edition, Innovation en Business Executive uitvoering.

De aanval

Opel wil met hun Grandland X niet perse de goedkoopste zijn. Hij is namelijk enkele duizenden euro’s duurder dan de concurrenten Renault Kadjar en Skoda Kodiaq. Geheel toevallig kost hij ongeveer evenveel als de Peugeot 3008. De Opel Grandland X heeft een vanafprijs van € 30.499,-. De Skoda Kodiaq zien wij als de grootste concurrent, want deze heeft als ‘onderscheidend vermogen’ een derde zitrij. Voor deze 6e en 7e zitplaats betaal je nog geen € 1.000,- en daarmee blijf je nog onder de prijs van de Opel Grandland X.

Snelle beslisser

De snelle beslisser heeft wel een voordeel bij de Opel. Voor de optiepakketten betaal je namelijk maar 50% van de normale prijs. Elke uitvoering heeft zijn eigen optiepakket. Zo heb je de Edition introductiepakket, Executivepakket introductiepakket en Innovation introductiepakketten. Deze kosten in het begin maar 50% van de normale verkoopprijs. Voor de leaserijder betekent dat dat je 22% bijtelling betaalt over 50% van de normale verkoopprijs.

Leaserijdersversie

Speciaal voor de leaserijder is er de Business Executive. Deze heeft uiteraard standaard navigatie, maar ook andere aantrekkelijke extra’s zoals Opel Eye (Lane Assist, Emergency Brake, Collision Alert en vermoeidheidsassistent). De enige opmerking die we er bij kunnen plaatsen is de afwezigheid van standaard AGR stoelen. Deze zitten namelijk heerlijk en zijn een must voor elke Opel rijder. Niet alleen voor de leaserijder. Hij is bij geen enkel model standaard, je betaalt er € 599,- voor. Of je kiest een optiepakket waar hij standaard in zit.

Lichtgewicht?

Opel gaf tijdens de introductie aan dat het een lichtgewicht SUV is. Uiteraard zijn wij dan nieuwsgierig naar de feiten. Het officiële gewicht kon Opel nog niet aangeven, maar gaf wel aan dat hij iets meer dan 1.300kg weegt. Daarmee is hij inderdaad een lichtgewicht in de SUV-klasse. Zijn collega’s zitten voornamelijk in de 1.400kg klasse. Een laag gewicht heeft als bijkomend voordeel, lagere wegenbelasting, goede rij-eigenschappen, maar ook een iets lagere leaseprijs.

Bestel maar, de Opel Grandland X

De Opel Grandland X is nu te bestellen, dus met gezwinde spoed naar de dealer of uw leasemaatschappij. Voor een scherpe leaseprijs kunt u ook contact met ons opnemen.

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Bij de meerderheid van de ongelukken waarbij zakelijke leaserijders betrokken zijn, gaat het om een kop-staartbotsing, zo blijkt uit recente cijfers van een groot leasebedrijf. Ook wordt er vaak schade gereden door het niet verlenen van voorrang. Dat geeft te denken...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij. De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43, 5406 AN, Uden info@leaseaholic.nl tel: +31(0)41-3305576 kvk: 66127394