Veel elektrische Volvo’s

door | jul 7, 2017

Volvo heeft aangekondigd dat zij vanaf 2019 vol inzetten op elektrische Volvo’s. Dat betekent niet dat ze alleen maar elektrische auto’s gaan aanbieden, maar vanaf 2019 heeft elk nieuw model Volvo een elektrische aandrijving. Dit kan een hybride aandrijving zijn, maar ook een volledig elektrische aandrijving.

De trend is al jaren geleden ingezet. De bijtellingspercentages voor auto’s tot 50gram CO2 uitstoot waren extra aantrekkelijk (lees: laag). In het begin had je zelfs 0% bijtelling op auto’s met minder dan 50gram CO2 uitstoot. Het was in de praktijk moeilijk om onder die grens te blijven zonder gebruik te maken van een hybride aandrijving.

Als eerste

Een aantal merken was er vroeg bij en kwamen met aantrekkelijke plug-in hybride modellen, zo ook Volvo met hun V60 Twin Engine (destijds Volvo V60 Plug-In Hybrid ). Het was de eerste plug-in  hybride met een dieselmotor. Daardoor was het een ideale auto voor de zakelijke rijder die veel kilometers rijdt. De combinatie van een elektrische aandrijving en een dieselmotor zorgt ervoor dat je op een economisch aantrekkelijke wijze veel kilometers kunt afleggen.

Sportieve elektrische Volvo’s

Een volledig elektrische auto is beter voor het milieu en daarvan introduceert Volvo er maar liefst vijf tussen 2019 en 2021. Daar zouden zelf sportieve modellen tussen kunnen zitten. Er worden namelijk twee modellen geleverd door de performance-divisie Polestar. In 2019 is de 4% bijtellingscategorie nog steeds van toepassing, maar met de kanttekening dat die 4% tot € 50.000,- geldt. Daarboven geldt het algemene bijtellingstarief van 22%.

Benzine en diesel plug-in hybride

Volvo heeft nu de toon gezet door vanaf 2019 geen modellen meer te introduceren met alleen maar een verbrandingsmotor. Het zullen enkel volledig elektrische of plug-in hybride modellen zijn. De plug-in hybride motoren worden gecombineerd met benzine of diesel aandrijving. De vraag is nu, welke merken zullen dit initiatief volgen?

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Bij de meerderheid van de ongelukken waarbij zakelijke leaserijders betrokken zijn, gaat het om een kop-staartbotsing, zo blijkt uit recente cijfers van een groot leasebedrijf. Ook wordt er vaak schade gereden door het niet verlenen van voorrang. Dat geeft te denken...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij. De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43, 5406 AN, Uden info@leaseaholic.nl tel: +31(0)41-3305576 kvk: 66127394