Verschil actieradius Tesla Model 3 Tesla Model S

door | aug 12, 2017

Beetje bij beetje wordt de Tesla-modellenlijn uitgebreid. Het begon met de Model S, waarna de Model X volgde. De komende tijd draait het om de Model 3: een Tesla die een nieuw koperspubliek moet aantrekken. verscheelt hij met de Model S?

Tesla Model 3

Niet eerder was er zoveel interesse in een elektrische auto als de Model 3. Vanwege de lage bijtelling, is hij voornamelijk interessant voor zakelijke rijders. Wellicht kan de Model 3 ook particulieren overtuigen, door z’n vanafprijs van ongeveer € 30.000,-.

Actieradius en accupakket

De Model 3 met standaard-accupakket (50 kWh) bereikt maximaal een afstand van 354 km. Voor degene die meer reist, is er het Long Range-pakket met 75 kWh-batterij. Hiermee bedraagt de actieradius 500 kilometer.

Opladen

Opladen kan op diverse manieren. De Model 3 is te koppelen aan de bekende Tesla Superchargers en het stopcontact bij je thuis. De eerstgenoemde manier is de snelste oplossing: in 30 min. heb je een rijbereik van 209 km. Wanneer je thuis oplaadt, duurt het één uur om 48 km ver te komen.

Tesla Model S

Het succes van Tesla is grotendeels te danken aan de Model S. Jaar in jaar uit wist hij leaserijders voor zich te winnen, dankzij 0% fiscale bijtelling. Nu de bijtellingsregels zijn veranderd, behoort de Model S nog steeds tot de populairste elektrische auto’s van Nederland. Ondanks de verhoogde bijtelling van 4%.

Actieradius en accupakket

De Model S is bestelbaar in vier versies, namelijk 75, 75D, 100D en P100D. De typeaanduiding betekent de grootte van de accu. In dit geval is dat 75 en 100 kWh. Volgens de NEDC ligt de actieradius van alle varianten tussen 480 en 632 km.

De “D” aanduiding achter het typenummer staat voor Dual Motor. De tweede motor drijft de voorwielen aan. Je hebt dan vierwielaandrijving i.p.v. achterwielaandrijving. Door het toevoegen van de tweede motor krijg je een grotere actieradius én meer pk’s!

De “P” bij P100D staat voor performance. Meer pk’s betekent in dit geval wel een kleinere actieradius. Maar met 613km (NEDC) heb je zeker niet te klagen.

Opladen

Net als de nieuwe Tesla, de Model 3, is hij op te laden middels een Tesla Supercharger of thuis. Zoals altijd is de accu met de Tesla Supercharger supersnel opgeladen. Binnen 33 minuten is de batterij voor 80% gevuld, dankzij een 120 kW DC-lader.

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Bij de meerderheid van de ongelukken waarbij zakelijke leaserijders betrokken zijn, gaat het om een kop-staartbotsing, zo blijkt uit recente cijfers van een groot leasebedrijf. Ook wordt er vaak schade gereden door het niet verlenen van voorrang. Dat geeft te denken...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij. De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43, 5406 AN, Uden info@leaseaholic.nl tel: +31(0)41-3305576 kvk: 66127394