2017 top 5 mannen- en vrouwenauto’s

door | aug 17, 2017

Wist je dat de Volkswagen Golf de populairste auto onder mannen is? Bij vrouwen is dat ook een Volkswagen, maar dan de Polo. Naast de Volkswagen is ook de Opel een geliefde auto. Dat blijkt uit onderzoek van Independer onder verzekerden tussen 25 en 45 jaar. Zij vergeleken de meest verzekerde auto’s onder mannen en vrouwen tussen 1 januari en 31 mei 2017.

Dit zijn de meest gekozen auto’s door mannen en vrouwen:

Top 5 mannenauto’s

  1. Volkswagen Golf
  2. Volkswagen Polo
  3. Opel Corsa
  4. Peugeot 206
  5. Opel Astra

 Top 5 vrouwenauto’s

  1. Volkswagen Polo
  2. Opel Corsa
  3. Peugeot 206
  4. Volkswagen Golf
  5. Ford Ka

Vrouwen gaan voor het kleintje

Mannen en vrouwen hebben niet dezelfde voorkeur. Vrouwen kiezen eerder voor de kleinere Polo, dan de grotere Golf. Uit het onderzoek blijkt dat de Ford Ka wel in de top 5 van de vrouwen voorkomt, maar bij mannen minder populair is. Andersom geldt dat we de Opel Astra niet terugzien in de top 5 van de vrouwen, maar wel bij de mannen.

De mannen- en vrouwenvoorkeur verschilt ook weer niet heel erg. De Volkswagen Polo, Volkswagen Golf, Opel Corsa en de Peugeot 206 komen in beide top 5 rijtjes voor.

Opmerkelijk is dat de Volkswagen Golf  en Volkswagen Polo bij mannen op nummer 1 en 2 staan en dat de Golf bij vrouwen pas op de vierde plek staat en de Polo juist het meest geliefd is.

Wat kost deze (of een andere) auto per maand?

Als je voorkeur uitgaat naar één van deze auto’s, dan is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. Houd hierbij rekening met veel verschillende kosten. Naast de variabele onderhouds- en brandstofkosten, zijn er ook vaste kosten zoals de wegenbelasting, afschrijvingskosten, APK en de autoverzekering.

Veel van deze vaste kosten kun je niet beïnvloeden, maar dat geldt niet voor de verzekering. Want niet elke autoverzekering past bij jouw auto en situatie, het gebruik en leeftijd van je auto. Daarom is het slim om verschillende autoverzekeringen te vergelijken en de verzekering af te sluiten die bij je past.

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Bij de meerderheid van de ongelukken waarbij zakelijke leaserijders betrokken zijn, gaat het om een kop-staartbotsing, zo blijkt uit recente cijfers van een groot leasebedrijf. Ook wordt er vaak schade gereden door het niet verlenen van voorrang. Dat geeft te denken...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij. De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43, 5406 AN, Uden info@leaseaholic.nl tel: +31(0)41-3305576 kvk: 66127394