Last but not the LEASEd

door | nov 10, 2017

Het laatste kwartaal van 2017 is ingegaan. Het resultaat van oktober 2017 is 13.260 leaseauto registraties op naam van leasemaatschappijen. Dat is 26,2% meer dan in oktober 2016. De verkoop zit in de lift. Maar het is nog niet gedaan met het positieve nieuws. Het laatste kwartaal van 2017 is pas net begonnen.

Bijna een record

Er zijn nog twee maanden te gaan, maar je hoeft er niet meer aan te twijfelen. Dit jaar zullen er meer leaseauto’s geregistreerd worden dan in 2016! T/m oktober zijn er in 2017 maar liefst 113.277 leaseauto’s geregistreerd. Heel 2016 waren dat er maar een paar duizend meer, 115.284.

Bijna alle merken laten flink positieve verkoopcijfers zien ten opzichte van 2016. Met aan de top Volkswagen met 17.215 registraties over 2017. Op de fleetsales afdelingen van Renault en Ford vloeit de champagne ook rijkelijk. Deze merken laten namelijk een verkoopstijging van respectievelijk 78% en 102% zien.

Qashqai en Tucson vreemde eenden

Als we de top 15 van Aumacon bekijken, dan zien we zoals elke maand de kleine auto’s (A-segment) en stationwagons er tussen staan. De stationwagons vormen de ene helft van de top 15. De andere helft zijn de A-segment auto’s met enkel SUV’s zoals de Nissan Qashqai en Hyundai Tucson. De Qashqai is elke maand een verkoopkanon, de Tucson komt een paar keer per jaar in de top 15 terecht.

Populaire Pon

De Pon-merken staan elke maand stevig in de top 15. De top drie populairste leasemodellen van oktober wordt bezet door 1. Volkswagen up!, 2. Volkswagen Golf en 3. Skoda Octavia Combi. In het merkenoverzicht staat Volkswagen op 1 en Skoda op 4. De voorsprong van Volkswagen op de nummer 2 Renault is een kleine 5.000 auto’s. Het zal vreemd moeten lopen wil Volkswagen deze voorsprong nog uit handen geven.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Ook leaseautonieuws op je website tonen?

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394