Column: “Leaserijders advies: kies nu nog voor een dikke auto”

door | nov 10, 2017

Het nieuwe kabinet wil in 2030 alleen nog maar emissievrije auto’s op een nieuw kenteken toelaten. Ben je een autoliefhebber van het ouderwetse soort? Gaat jouw hart harder kloppen van het geluid van je benzinemotor? Dan is het nu of nooit om nog een keer die dikke leaseauto te kiezen. Het is waarschijnlijk je laatste kans om een dikke auto te leasen.

Zwaarder belast

Het laat zich voorspellen wat er gaat gebeuren de komende jaren. De elektrische auto’s krijgen extra subsidie en de diesel en benzineauto’s zullen zwaarder belast worden. Dat gebeurt nu al, want auto’s met een hoge CO2 -uitstoot zijn in Nederland al extreem hoog belast. Neem de Audi S6 Avant. Bij onze oosterburen te koop voor 80.150 euro, in Nederland ruim over de 130.000 euro. Bizar natuurlijk. Daarnaast is het een kwestie van tijd voordat de eerste gemeente de dieselauto gaat weren. Uiteindelijk volgt de benzineauto vanzelf. In een drukke binnenstad kan ik dit nog wel billijken gezien de luchtkwaliteit, maar ik vrees dat de buitenwijken ook vanzelf getroffen worden door dit virus.

i3 wagenpark

Het groene bewustzijn houdt ook bedrijven bezig. In aanbestedingen moeten ze vaak aantonen dat ze milieubewust zijn. Daarnaast scoort het gewoon goed bij klanten. Dus zijn er steeds meer bedrijven die hun personeel dwingen om alleen nog maar groene auto’s te leasen. Royal Haskoning DHV is zo’n voorbeeld. Als je in aanmerking komt voor een leaseauto is dat een BMW i3. Als je nu geen leaseauto krijgt maar toch naar een klant moet, zul je met je eigen (vervuilende) dieselauto moeten reizen. Hoe milieuvriendelijk is dat eigenlijk? Toch is de trend wel gezet. Steeds meer bedrijven leasen groen. Heb je nog vrije keus? Realiseer je dat dit eindig is.

Aansprakelijkheid autonoom rijdende auto

Er is meer waar wij petrolheads ons zorgen over moeten maken. Bijvoorbeeld de zelfsturende auto. Voor veel mensen een uitkomst. Bijvoorbeeld voor onervaren of onkundige bestuurders (70% van Nederland). En als ik heel eerlijk ben zou het ook best handig zijn in de overvolle Randstad tijdens de ochtend- en avondspits. Rijplezier is dan ver te zoeken. Maar er blijven natuurlijk ook genoeg momenten over dat je wel zelf het stuurwiel wilt vastpakken. Kan dat nog in de toekomst? Mag dat überhaupt nog? Of is je aansprakelijkheid dermate hoog dat zelf rijden onbetaalbaar is geworden bij je verzekeraar?

Smile per mile

Daarom is mijn advies even logisch als simpel: ga he-le-maal los bij je volgende leaseauto. Kies voor snelheid, vermogen en rijplezier. Ruimte, functionaliteit en een groen geweten komen de volgende keer wel. Natuurlijk gaan je maandlasten omhoog, maar dat is dan maar even zo. Je bent nog steeds goedkoop uit met je leaseauto en daarnaast heb je de afgelopen jaren toch al geprofiteerd van de lage bijtellingstarieven. Pak dus die dikke zescilinder. Kies voor die handbak. Gun jezelf een lekkere hothatch en geniet van iedere kilometer! Het is waarschijnlijk je laatste auto die je een glimlach geeft.

Geniet van je leaseauto

Rijd zoveel als je kan. Pak je auto en rijd op die zonnige zaterdagmiddag naar de Eifel. Daar vind je de allerfijnste stuurmanswegen. Geniet van het samenspel tussen mens en machine. Natuurlijk schakel jij ook met tussengas terug van de zesde naar derde versnelling –  zonder een versnelling over te slaan – en geniet je van de beloning als je het goed doet. Daarna maak je je op voor de volgende bocht en herhaalt het spel zich weer. Hoor die ouderwetse benzinemotor toeren draaien. De opzwepende muziek van de mechanische deeltjes. Schakel op gehoor door naar de volgende versnelling. Je hebt nu nog de mogelijkheid om in Duitsland je topsnelheid te testen. Doe dat, want ook in Duitsland is de pret een keer voorbij.

Kortom, kies met je hart nu het nog kan. Kies die auto waar je al jaren van droomt. Mis je ruimte? Een dakkoffer lost het probleem wel op. Wil je vrouw een Renault Scenic vanwege de hoge instap? Dump haar en zoek er eentje die wel pit heeft. Kies voor jezelf. Nu kan het nog!

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Ook leaseautonieuws op je website tonen?

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394