Sterke groei leaseauto-verkoop eerste half jaar 2018

door | jul 4, 2018

De eerste zes maanden van 2018 zijn er 15,5% meer nieuwe personenauto’s geregistreerd, namelijk 253.410 stuks. Hiervan waren er 46,7% leaseauto’s. Het waren voornamelijk kleine auto’s en stationwagons. Dit komt onder andere door private lease.

Na zes maanden kan de eerste tussenstand opgemaakt worden. Hoeveel auto’s zijn er geregistreerd vóór de spreekwoordelijke zomerstop? We weten nu dat er in juni 2018 47.117 nieuwe personenauto’s geregistreerd zijn. Dat is al een stijging van 15,5% ten opzichte van juni 2017, aldus onze partner Aumacon.

Leasemarkt goed voor 46,7%

Over de eerste zes maanden van 2018 zijn er 253.410 nieuwe personenauto’s geregistreerd, terwijl dat er in het eerste half jaar van 2017 slechts 225.975 stuks waren. Een stijging van 12,1% in het voordeel van 2018. Van de 253.410 nieuwe personenauto’s waren er 118.270 leaseauto’s. De leasemarkt is dus goed voor 46,7% van alle nieuw verkochte personenauto’s.

Zakelijke markt overtreft zichzelf met 31,7%

De zakelijke markt zelf zit ook in de plus. Elke maand is er in 2018 zakelijk flink geplust ten opzichte van vorig jaar. De piekmaanden waren januari en april met respectievelijk 45,8% en 40,1% meer zakelijke verkopen. De “slechtste” maand was de meimaand, maar met nog steeds 11,4% meer zakelijke registraties dan vorig jaar. Gemiddeld scoorde de zakelijke markt de eerste zes maanden van dit jaar 31,7% beter dan vorig jaar.

Kleine en stationwagons zijn interessant voor de leaserijder

De populairste modellen voor de zakelijke markt zijn al sinds jaar en dag auto’s uit het kleinere segment én stationwagons.

Volkswagen is elke maand goed vertegenwoordigd in de zakelijke registratielijstjes, met als best verkochte zakelijke model de Volkswagen Polo, met in de Top-5 de Volkswagen up! en in de Top-10 de Volkswagen Golf.

Succes van private lease

De kleinere modellen worden goed verleased vanwege de populariteit van private lease. Ondanks dat private leaserijders tegenwoordig ook grotere auto’s leasen, kiezen de meest private leaserijders nog steeds voor de kleinere modellen zoals bijvoorbeeld de Opel Karl, Nissan Micra en Kia Picanto.

Zakenauto, onderdeel van gezinsmobiliteit

De conclusie van VZR dat de zakelijke rijder hun zakenauto als onderdeel van hun gezinsmobiliteit zien, wordt bevestigd door de vele registraties van stationwagons. De meest geleasede modellen zijn de mooie Renault Mégane Estate en Skoda Octavia Combi. Maar vlak de nieuwe Ford Focus Wagon niet uit. Die verwachten we de aankomende maanden steeds hoger te zien eindigen.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394