Straks een te kort aan diesels uit de lease?

door | okt 29, 2019

Remarketingspecialist Autorola constateert dat gebruikte dieselmodellen weer aantrekkelijker worden in de autohandel. Op basis van het huidige Europese markt voorspelt de remarketingspecialist zelfs een tekort aan gebruikte dieselauto’s vanuit de leasemarkt. 

Frank Tanke, Country Manager Autorola Nederland: “Dieseloccasions waren een tijd lang niet gevraagd en er werden er ook minder nieuw ingezet. Dat heeft geleid tot veel export, lokaal weinig aanbod, restwaarde omlaag. Daardoor is er nu zelfs zo weinig aanbod dat er voor de autohandel in Nederland schaarste ontstaat. Bedrijven melden zich steeds vaker bij ons om in het buitenland naar dieselauto’s te zoeken.”

Aantal stadagen omlaag

De huidige trend in de autohandel is volgens Autorola een daling van het aantal stadagen. Tijdens een meting in september was het verwachte aantal stadagen (Market Days Supply) voor de verkoop al vrijwel identiek aan die van benzineversies. “Nederlandse gebruikte diesels worden met andere woorden steeds couranter,” laat het bedrijf weten.

Dieselproblematiek vanuit de lease

De diverse merken zijn met hun dieselmodellen overigens verschillend door de ‘dieselproblematiek’ heen gekomen meldt Autorola verder nog. “Bij premiummerken als Audi en BMW zijn de verkoopwaardes van dieseloccasions in drie jaar tijd flink teruggelopen. Met tientallen procenten vaak. Opvallend verschil is daarbij dat Audi in het afgelopen jaar redelijk stabiel op het (lagere) niveau blijft, waar bij BMW nog steeds een trend omlaag volgt. Bij hun benzinemodellen gebeurt in zekere zin het omgekeerde: BMW klimt in waarde, Audi’s blijven ruwweg op eenzelfde niveau.”

Bron: Automobielmanagement.nl

Alweer ‘goede’ autoverkoopmaand; oktober +14,6%

De Nederlandse autodealer registreerden in oktober in totaal 34.101 nieuwe personenauto’s tegenover 29.763 stuks in oktober 2018 – een toename van 14,6 procent. Daarmee zijn in eerste tien maanden van dit jaar in totaal 364.999 nieuwe personenauto’s geregistreerd, in...

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Hoe rijdt een leaserijder minder schade?

Bij de meerderheid van de ongelukken waarbij zakelijke leaserijders betrokken zijn, gaat het om een kop-staartbotsing, zo blijkt uit recente cijfers van een groot leasebedrijf. Ook wordt er vaak schade gereden door het niet verlenen van voorrang. Dat geeft te denken...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43,
5406 AN, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394