39 assistenten helpen de Audi A7 Sportback leaserijder

door | okt 27, 2017

De tweede generatie Audi A7 Sportback komt binnenkort op de markt. Deze sportieve vierdeurs coupé is gebaseerd op het ontwerp van de nieuwe Audi A8. Hij beschikt over een grote hoeveelheid technologie om de leaserijder te helpen bij het rijden.

Sportieve uitstraling

De nieuwe Audi A7 Sportback ziet er sportief uit door details als hoogglans-zwarte spijlen in de grille een antracietkleurige diffuser met chromen elementen en, net als bij de eerste generatie, een spoiler in de kofferklep die omhoog komt op hoge snelheid. Ook grote lichtmetalen velgen en aluminium remklauwen dragen bij aan de sportieve uitstraling, net als zijn lage, brede voorkomen. Met bijna vijf meter lengte en één meter negentig breedte is de tweede generatie A7 iets gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Dankzij deze afmetingen blijft er met een inhoud van 535 liter meer dan genoeg ruimte over voor je bagage. Wanneer je de zitrij neerklapt heb je 1.390 liter tot je beschikking. Ter vergelijking: een Audi A6 heeft een bagageruimte van 530-995 liter.

Veel hightech rijassistentie voor zakelijke rijder

Van binnen is het hightech wat er blinkt in de nieuwe Audi A7 Sportback. Het dashboard ziet er hightech uit met twee twee touchscreens in de middenconsole. Hier zitten alle knoppen en functies in verwerkt. Wat je bedient met de touchscreens is ook hightech. Er staan 39 elektronische rijassistenten tot je beschikking om bijvoorbeeld binnen de lijntjes te blijven rijden of om zuiniger om te gaan met de brandstof. De assistenten zijn ondergebracht in drie pakketten: AI Parking package, City Assist Package en Tour Assist Package. De Parking Package geeft je de mogelijkheid om uit te stappen en vervolgens met je telefoon de auto op de gewenste plek te laten parkeren.

Op weg met de nieuwe Audi A7 Sportback

De meesturende achterwielen en de stuurbekrachtiging die zich aanpast aan de snelheid worden niet onder de 39 elektronische assistenten gerekend, maar helpen je wel degelijk tijdens het rijden in de nieuwe Audi A7 Sportback. Wat ook van invloed is op het rijden is het onderstel. Er is de keuze uit stalen veren, een sportonderstel dat de auto 10 millimeter lager legt, elektronisch instelbare dempers en adaptieve luchtvering met automatische hoogteregeling.

Mild hybride motoren verlagen verbruik

Alle motoren in de nieuwe Audi A7 Sportback worden uitgerust met een mild hybride systeem, MHEV genoemd. Dit systeem wint energie terug als er geremd wordt en verlaagt hiermee in theorie het verbruik met 0,7 liter per 100 kilometer. In beginsel wordt de nieuwe A7 Sportback geleverd met een 3.0 liter V6 TFSI motor. Deze levert maximaal 250 pk en 500 Nm en brengt je in een dikke 5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid is, zoals gebruikelijk, begrensd op 250 km/u. De motor werkt samen met een zeventraps automaat met dubbele koppeling en quattro vierwielaandrijving. Na de introductie wordt de keuze uit motoren groter. Er komen dan vier en zes cilinder benzine- en dieselmotoren beschikbaar.

In november is de nieuwe A7 te bestellen en dan zou hij vanaf februari 2018 op je stoep kunnen staan. Wat hij moet gaan kosten wordt later bekend gemaakt.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Ook leaseautonieuws op je website tonen?

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394