680pk Porsche Panamera Sport Turismo is een koopje

door | okt 30, 2017

Het nieuwe parade paardje van Porsche favoriete gezinsauto de Panamera zal vanaf eind November te bewonderen zijn in de Nederlandse showrooms. Met als doopnaam de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, is het de laatste toevoeging aan de al zo imposante Hybrid Serie.

Twee motoren met 680 pk en 850 Nm

De Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo is zoals de naam al doet vermoeden een plug in Hybrid. De vier wielen worden aangedreven door een 550 pk sterke 4.0 liter V8 bi-turbo, die door efficiënt samen te werken met een elektromotor (136 pk), samen goed zijn voor totaal 680 pk bij een maximaal koppel van 850 Nm. Al dat vermogen heeft u al ter beschikking vanaf 1400 tpm dankzij de booststrategie die geleend is uit Porsche’s Superhybrid de 918 Spyder. Via de snelle 8 traps PDK versnellingsbak is het al mogelijk om binnen de 3,4 seconden de 100 km/h te bereiken. Het einde is pas in zicht bij 310 km/h. Om toch ook milieubewust te kunnen rijden kan er ook gekozen worden om alleen gebruik te maken van de elektromotor met een actieradius van maximaal 49 km bij een maximale snelheid van 140 km/h. Afhankelijk van de lader zijn deze kilometers binnen 2,4 tot 6 uur weer beschikbaar. Mocht 49 elektrische kilometers niet voldoende zijn, dan is er geen angst om stil te blijven staan. Gezamenlijk zouden beide motoren in staat moeten zijn om bij normaal gebruik gemiddeld 3,0l/100 km te verbruiken (volgens NEDC)

Design doorgezet

Uiteraard heeft Porsche ook bij de Turbo S E-Hybrid Sport Turismo het waanzinnige design doorgezet. De daklijn is iets verhoogd ten opzichte van de Panamera sportlimousine, wat resulteert in meer hoofdruimte. Standaard word de wagen voorzien van een adaptieve achterspoiler die niet alleen zorgt voor strakke daklijn maar ook nog, afhankelijk van gekozen rijmodus een extra downforce kan genereren van 50 kg. Alle innovaties uit de 2e generatie Panamera zoals de digitale Porsche advanced cockpit, adaptieve cruise control en optionele achterasbesturing zijn ook terug te vinden in de Turbo S E-Hybrid Sport Turismo. De achterbank bestaat uit twee voorgevormde stoelen met een derde zit plek er tussenin, voor een meerprijs zijn de achter stoelen elektrisch verstelbaar te verkrijgen. Ook op kofferbakruimte heeft Porsche niet beknibbelt, achter de grote kofferbakklep met lage laaddrempel vind men een 425 liter aan laadruimte. Nadat de in drie delen inklapbare achter stoelen zijn neergeklapt word de laadruimte vergroot tot 1.295 liter. Dagje tuincentrum moet dus geen probleem zijn.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo Leasen

De Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo word standaard geleverd met technische hoogstandjes zoals onder andere Porsche Dynamic Chassis Control Sport, PTV Plus sperdiffertieel achter, Sport Crono klimaatsysteem en adatieve  PASM 3-kamer luchtvering waarmee u zelf de mate van comfort kunt aanpassen naar wens. Daarnaast word de Turbo S E-Hybrid Sport Turismo standaard geleverd met 21 inch lichtmetalen 911 design velgen. Al met al, met zijn waanzinnige krachtige en toch zeer zuinige motor, en uiteraard de mogelijkheid om over te schakelen op volledige elektrisch rijden maken de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo samen met zijn praktische ruimte indeling en comfort uitermate geschikt om als dagelijks vervoer te gebruiken.

Snoepje van de week

Nu rest ons alleen nog één belangrijke vraag, wat gaat de Porsche Turbo S E-Hybrid Sport Turismo kosten? Helaas zal niet iedere lease- en zakelijke rijder het budget hebben om deze Panamera te kunnen rijden. Met een consumentenadviesprijs vanaf € 202.400.- is de Porsche Turbo S E-Hybrid Sport Turismo voor een beperkte groep bereikbaar alleen maar bereikbaar voor de echte grootverdieners.

De keuze voor de Turbo S E-Hybrid versie is wel makkelijk te verdedigen. Hij is slechts € 2.700,- duurder dan de “gewone” Turbo, maar heeft wel 130 pk meer. Dat is € 21,- per pk. Koopje!

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Ook leaseautonieuws op je website tonen?

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394