Audi Q3 een interessante aanvulling voor de leaserijder

door | jul 28, 2018

Een interessante aanvulling voor de leaserijder dat is de nieuwe Audi Q3 zeker. Hij is gegroeid, niet alleen in de lengte en breedte, maar ook qua veiligheid. Kleine of 3-cilinder motoren staan (nog) niet op de prijslijst.

Groter en completer dan voorheen

De wielbasis is gegroeid met 7,8 cm en de rest van de auto is een klein beetje groter gemaakt. Dit heeft vooral te maken met het nieuwe design waardoor de body van de auto een stuk groter moest worden.

Door de grotere wielbasis is het reiscomfort ook verhoogd. Verkeersdrempels neem je een stuk makkelijker en zijn vooral minder storend. Kies je voor de optie demperregeling dan word de demping automatisch aangepast aan het wegdek en de rij-omstandigheden.

Veiligheid boven alles

De standaarduitrusting is van hoog niveau. Dat merk je vooral als je inzoomd op de de veiligheidsvoorzieningen.

Lane depature warning en Audi pre sense front systeem worden standaard geleverd op de Audi Q3. Audi pre sense front systeem waarschuwt voor gevaarlijke situaties met optische en akoestische signalen, mocht dit niet voldoende zijn, dan is de auto instaat om zelf een noodstop te maken.

Adaptieve cruise control is ook leverbaar, helaas is deze optie alleen mogelijk bij de automaat versie en in een pakket. Adaptieve snelheidsregeling, file-assistent en active lane departure behoren ook tot dit pakket.

Geen keuzestres

Heb je veel ruimte nodig maar wil je ook comfortabel met het gezin op pad ? Geen probleem door de flexibiliteit van de inrichting is het allebei mogelijk. De achterbank is 15 cm te verschuiven en de rugleuningen zijn te verstellen in maar liefst zeven standen.

Door al deze mogelijke standen is het mogelijk om de kofferbak ruimte te vergroten naar 675 liter. Wil je ruim zitten achterin en heb je minder bagageruimte nodig, dan blijft er nog steeds een mooie 530 liter beschikbaar voor al je spullen.

Wil je echt veel spullen vervoeren kan je er altijd nog voor kiezen om de achterbank neer te klappen, hierdoor creëer je een laadruimte van 1525 liter.

Aandrijving

Een 1,5 liter 4-cilinder uitgevoerd met een turbo goed voor 150 pk, dat is het eerste type motor die leverbaar is voor de Audi Q3. De functie cilinderuitschakeling maakt dit type motor een stuk efficiënter.

Daarnaast is er ook een 2.0 liter TFSI motor beschikbaar met 190 pk. Wil je op pad met een caravan of een trailer dan is ook de 230 pk sterke tweeliter er nog, goed voor 350 Nm. Dit is in basis dezelfde auto als de 2.0 TFSI, alleen met meer vermogen/koppel.

Rij je liever diesel, dan kun je kiezen voor de 2.0 TDI voorzien van 150 pk, deze wordt geleverd in combinatie met Quattro aandrijving. Later wordt daar nog de voorwielaangedreven 2.0 TDI aan toegevoegd.

Ook staat er een tweeliter 190 pk TDI op de planning voor later.

In control

Optioneel kun je kiezen voor Audi drive select, hierdoor kan je kiezen uit zes rij-instellingen.

Ook is hierbij een individual stand beschikbaar deze kan jezelf instellen. Daarnaast zijn er ook standen zoals auto, comfort of off-road.

Wat gaat het worden ?

De exacte opbouw van de pakketten is nog niet bekend. Wel weten we dat de marktintroductie gepland staat voor november van dit jaar.

Voor de introductie van de vernieuwde Audi Q3 heeft Audi een extra complete en sportieve uitvoering gemaakt, meer informatie hierover volgt richting de marktintroductie.

Standaard wordt de Audi Q3 voorzien van een digitaal instrumentenpaneel, MMI radio plus met Bluetooth, een met leder bekleed multifunctioneel stuurwiel, airco en Led koplampen zijn ook inbegrepen bij de standaarduitrusting.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394