Audi Q8 is de eindbaas voor de leaserijder

door | jul 25, 2018

Audi kiest bij haar modellen voor een letter-cijfer combinatie, bijvoorbeeld A1, Q5 etc. De “normale” modellen ontvangen een A-kwalificatie, de sport-uitvoeringen een S-aanduiding, de supersportuitvoeringen een R- of RS- en de SUV krijgen de letter Q. De Q van Quattro. Het zijn vierwielaangedreven uitvoeringen. Met als laatste toevoeging aan de familie, de Audi Q8. Is dat een interessante leaseauto? Dat weten we pas echt na een proefrit ;), maar we bekijken alvast de eerste persinformatie. 

Is de Q8 echt zo groot?

Op foto’s is het formaat soms moeilijk in te schatten, maar door de grote nieuwe grille (die we op andere Audi-modellen terug zullen zien), ziet hij er wel echt groot uit! De standaard 20 inch velgen versterken dit gevoel. Het verbaasde ons, maar de Q8 is minder groot dan de Q7. De Audi Q8 is 6,6 cm korter en 3,6 cm minder hoog dan de Q7. In de breedte is de Q8 wel 2,7 cm gegroeid. Naast de grote grille verwachten we de horizontaal lopende achterlichten vaker terug te zien in andere Audi modellen.

Waar zijn de echte knoppen?

We leven in het een digitaal tijdperk en dat is duidelijk te zien bij de Audi Q8. Hij is voorzien van veel digitale schermen, uiteraard allemaal touchschreens. Met een digitaal dashboard, infotainment-systeem en daaronder een touchschreen voor o.a. navigatie-instellingen is er bijna geen behoefte meer door ouderwetse hevels (lees: knoppen). Je vindt ze nog wel in de portieren voor de raambediening, maar voor hoe lang nog???

Pro Line Plus (luxe) of Pro Line S (sportiviteit)?

Voor wat betreft opties, zijn er twee mogelijkheden. De Pro Line Plus of de Pro Line S. Bij de Pro Line Plus is je Q8 voorzien van Audi’s MMI navigatie in combinatie met een 10,1 inch touchscreen én Audi’s Virtual Cockpit. Daarmee worden de standaard meters en wijzers achter het stuur vervangen voor een 12,3 inch scherm. Het navigatiescherm is te koppelen aan Apple CarPlay en Android Auto. De Pro Line Plus krijgt ook airconditioning die regelbaar is in vier verschillende zones. Als we je dan ook nog kunnen melden dat je bij de Pro Line Plus geventileerde Valconlederen stoelen “krijgt” én een Bang en Olufsen audiosysteem, dan wil je toch niets anders?

Of toch wel? Ga je toch liever voor sportiviteit? Kies dan voor de Pro Line S uitvoering. De wielen krijgen een upgrade naar 21 inch, het onderstel heeft dan adaptieve sportluchtvering en het interieur heeft dan een S Line sausje gekregen.

Audi gelooft in diesel

De Audi Q8 wordt in het begin alleen geleverd met een 286 pk en 600 Nm sterke diesel. De Audi Q8 50 TDI Quattro. Het is een 3.0 V6 TDI die gekoppeld is aan een snelle achttraps tiptronic-automaat, waarmee je de 100 km/h in 6,3 seconden haalt. Hij stopt pas met accelereren bij 245 km/h.

Volgend jaar wordt het aanbod verder uitgebreid met een extra dieselmotor met 231 pk, de Audi Q8 45 TDI, én een benzine Audi Q8 55 TFSI met 340 pk. Deze laatst is een V6.

Met een stevige prijs vanaf €109.155.- is deze zeer complete SUV-coupé helaas niet voor iedere portemonnee haalbaar.

Je kunt de nieuwe Audi Q8 nu al bestellen. Vanaf 16 augustus is hij te bewonderen in de showroom.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394