Auto van het Jaar 2018 verkiezing kan alle kanten op gaan

door | dec 2, 2017

De laatste zeven kandidaten van de verkiezing Auto van het Jaar 2018 zijn bekend gemaakt. Uit deze shortlist blijkt dat de uiteindelijke keuze er niet één is die vooraf voor de hand lag. De laatste zeven kandidaten komen namelijk uit verschillende segmenten.

Auto van het Jaar 2018 uit het hogere segment?

Neem de Audi A8 die in het hoge (zakelijke) segment zit. De BMW 5-serie is in Nederland een goed verkopend model ten opzichte van zijn concurrenten, maar zijn hogere aanschafprijs maakt hem niet voor iedereen bereikbaar.

Uiteraard SUV

Het SUV-segment kon uiteraard niet ontbreken. Elk merk heeft tegenwoordig een model in dit segment vertegenwoordigd. Het is opvallend dat de drie SUV’s elkaar niet beconcurreren. De Citroën C3 Aircross begint vanaf € 20.000,-. De Volvo XC40 is er vanaf € 40.000,- en de Alfa Romeo Stelvio kost minimaal € 55.000,-.

Gewaagd

De lijst voor de 2018 Auto van het Jaar verkiezing wordt aangevuld met de gewaagde Kia Stinger. Kia betreedt hiermee voor het eerst het segment van de BMW 4-serie. Het is ook de duurste Kia die te koop is. En de laatste in de rij is de Seat Ibiza. Dit oer-bekende model van Seat is misschien de meest verkochte auto van alle kandidaten die de eindronde gehaald hebben.

Alle lof voor lef

Omdat wij vinden dat lef gewaardeerd moet worden, is onze top drie (in alfabetische volgorde) Alfa Romeo Stelvio, Volvo XC40 en Kia Stinger, met een eervolle vermelding voor de Citroën C3 Aircross. 5 maart 2018, aan de vooravond van de Motorshow van Geneve, is de bekendmaking van de Auto van het Jaar 2018. We houden jullie op de hoogte.

Hyundai KONA Electric heeft de beste prijs/range verhouding

De twee belangrijkste aanschafcriteria van een elektrische auto zijn: 1. de Range en 2. de Prijs. Als deze criteria samengevoegd worden, dan biedt de Hyundai KONA Electric de goedkoopste elektrische kilometers, oftewel de beste prijs/range verhouding. Het is opvallend...

Ook leaseautonieuws op je website tonen?

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43,
5406 AN, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394