The boy is back, BMW 8-serie!

door | jun 16, 2018

In 1989 werd de BMW 8-serie voor het eerst geïntroduceerd. Tot en met 1999 was de 8-serie in productie. Nu bijna 30 jaar later wordt de BMW 8-serie coupé opnieuw geïntroduceerd. Het terug laten komen van oude succesvolle modellen is namelijk interessant. De pubers die toen een 8-serie boven hun bed hadden hangen, zouden hem nu kunnen betalen. Of misschien leasen. Maar iIs het een interessante leaseauto?

Specificaties BMW 8

De BMW 8 serie staat net als vroeger voor ‘een mooie auto’, lange afstandscruiser, maar natuurlijk ook voor sportwagenprestaties. Vooralsnog wordt de BMW 8-serie Coupé geleverd met een 4.4 liter V8 benzinemotor én een 3.0 liter zescilinder-in-lijn dieselmotor, later zal een M8 volgen. De prestaties liegen er niet om:

4.4 V8 benzine (genaamd M850i xDrive Coupé)

– 530 pk

– acceleratie 0-100 km/u in 3,7 seconden

– topsnelheid 250 km/u (elektronisch afgeregeld)

3.0 6-cilinder (genaamd 840d xDrive Coupé)

– 320 pk

– Acceleratie 0-100 km/u in 4,9 seconden

– topsnelheid 250 km/u (elektronisch afgeregeld)

Er zit dus wel wat prestatieverschil in de twee modellen, maar we zijn vooral nieuwsgierig naar de BMW 840d (diesel met 320 pk). Zijn acceleratie van 0-100 in 4,9 seconden is indrukwekkend voor een dieselmotor. Maar voelt en klinkt het ook zo?

WLTP-proof verbruik

Omdat deze BMW een compleet nieuwe auto is, is het verbruik getest volgens de nieuwe WLTP-meetmethode. De verbruikscijfers zijn dus in de praktijk goed haalbaar. Dat betekent voor de benzine dat je op 1 liter benzine een kleine 10 kilometer kunt rijden. Voor de diesel geldt een acceptabel verbruik van 1 liter diesel op ongeveer 16,5 kilometer. (Uiteraard) hebben beide motoren een Euro6d emissienormering.

Praktisch gezien

Compact ziet hij er niet uit, en is hij ook niet. Met zijn 4,84 meter lengte, 1,9 meter brede en 1,34 meter hoge buitenafmetingen is het een stijlvolle coupé. Met deze lengte en breedte maten heb je ook een grote stationwagon. Het gewicht is nog niet bekend gemaakt, maar dak, deuren en motorkap worden uit aluminium vervaardigd. De bagageruimte is 420 liter groot en ja, de banken zijn in twee gelijke delen neerklapbaar. Dus helemaal onpraktisch kun je hem niet noemen.

BMW 8 interessant voor de lease?

Ja en nee. De BMW 840d (diesel) heeft een netjes verbruik waardoor je deze goed kunt gebruiken voor je Europese klantafspraken. Of is hij niet snel genoeg? Een M8 is wel al bevestigd, maar of die ook door de zakelijke rijder gekozen zal worden is maar de vraag. Waarschijnlijk wél door succesvolle voetballers. Zij leasen vaak een auto, tegen een astronomisch hoge maandelijke leaseprijs, zodat ze de leaseauto het jaar er na weer kunnen inleveren voor een vers exemplaar. In die hoek zullen de meeste klanten te vinden zijn.

Uit de oude doos: Glenn Helder bij zijn BMW 8-serie.

Wanneer staat de BMW 8-serie bij de dealer?

24 november staat de 8-serie bij de dealer. In 2019 volgt de cabriolet variant én de Gran Coupé. Met deze varianten vervangt hij de 6-serie helemaal.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394