BMW X2 voor de jonge actieve leaserijder

door | nov 1, 2017

Vanaf maart 2018 zal het nieuwe broertje binnen de X familie de BMW X2 zijn entree gaan maken. BMW richt zich met deze Urban SUV voornamelijk op de jonge actieve leaserijder woonachtig in een stedelijke omgeving. Strak design in combinatie met een sportief onderstel moeten de interesse gaan wekken bij deze doelgroep. BMW is bij de X2 niet vergeten dat we in een digitaal tijdperk leven.

Opvallend stoer design

BMW heeft bij het ontwerp van de X2 gekozen om robuust te combineren met sportief. Hierbij hebben ze geprobeerd om BMW X elementen samen te laten komen met die uit de coupes. Kenmerkend detail bij X2 zijn de ‘vierkante’ wielkasten die licht naar voren zijn gekanteld. Met de geaccentueerde zijskirts, lage daklijn en niet te missen 90 mm uitlaatpijpen maakt de X2 een sportieve indruk. Ook geheel nieuw is de trapeziumvormige nierengrille die zorgt voor een stoere neus. Leuk detail op de X2 is het BMW logo wat elegant is verwerkt in de C-stijl. Voor de oldtimer liefhebbers onder ons is dit geen nieuw designdetail, dit is namelijk terug te vinden in onder andere de prachtige 2000 CS en de 3.0 CSL.

Naast het basis model zal de BMW X2 ook verschijnen in de uitvoeringen Model M Sport en de Model M Sport X. Laatstgenoemde uitvoering debuteert op de X2, en heeft design elementen uit zowel de M als de X familie. Naast standaard 19 inch velgen (17 inch standaard) zijn beide M modellen verlaagd en standaard voorzien van M Sport wielophanging voor een nog strakkere vering en demping. Optioneel kan er gekozen worden voor Dynamic Damper Control waarmee het comfort aangepast kan worden.

BMW ConnectedDrive Services

Het interieur van de X2 is strak en elegant. Decoratieve stiksels uit de bekleding zijn doorgezet in het Dashboard. Standaard word de X2 uitgerust met 6.5 inch control display. Optioneel is dit uit te breiden tot een 6.5 of 8.8 inch Touch Control Display inclusief navigatie. Ter ondersteuning en voor de veiligheid kan de X2 ook voorzien worden van BMW’s Head-Up Display wat belangrijke informatie kan projecteren op het voorruit. Wat de X2 liefhebber echt zal aanspreken is de integratie van BMW Connected+ en BMW ConnectedDrive Services. Dit houd onder andere in dat de bestuurder zijn mobiel kan koppelen aan de X2 om bijvoorbeeld makkelijk routes via mobiel te uploaden. Dit maakt het ook mogelijk om locatie en aankomsttijd te kunnen delen met anderen. De X2 is ook uit te voeren met Wifi Hotspot en een draadloze telefoonlader. Dit alles moet gaan zorgen voor een vlekkeloze samenwerking tussen mobiel en auto.

Opties speciaal voor de leaserijder

Traffic Jam Assist lijkt wel speciaal voor de leaserijder te zijn ontwikkeld. Het ontlast de bestuurder bij langdurig start-stopverkeer op drukke wegen. Het is onderdeel van de Driving Assistant Plus optie. De basis hiervoor is een reeks camerabeelden die tezamen de vele kilometers makkelijker maken. Eenmaal op locatie detecteert de Parking Assistant een geschikte parkeerplaats en manoeuvreert de auto er desgewenst zelf in.

Drie motorvarianten bij introductie

De BMW X2 zal bij introductie op de markt komen met de keuze uit één benzine en twee dieselmotoren. De benzinemotor de xDrive 20i zal geleverd worden met zeventraps automaat en een dubbele koppeling. Deze koppeling zorgt voor vlot doorschakelen en helpt mee aan een lage uitstoot. Vermogen van de xDrive 20i ligt op 192pk/141kW met een gecombineerd verbruik van 5.9 – 5.5 l/100 km.

BMW’s eerste diesel optie is de 140KW/ 190PK sterke xDrive 20D met een gecombineerd verbruik van 4.8 – 4.6 l/100 km. Tweede optie is de sterke xDrive 25D met maar liefst een 231 pk / 170 kW en een gecombineerd verbruik van 5.3 – 5.1 l/100 km. Beide dieselmotoren worden voorzien van een achttraps automaat. BMW heeft aangegeven dat in 2018 de motorkeuze voor de X2 te gaan uitbreiden met de komst van verschillende drie en viercilinder motoren.

Wat gaat de BMW X2 kosten?

Voor welke beurs de X2 beschikbaar wordt blijft nog even gissen. Verwacht wordt dat BMW voor het einde van dit jaar de prijzen bekend gaat maken. Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Ook leaseautonieuws op je website tonen?

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394