Nieuwe elektrische Carver maakt een mobiliteitsbudget sexy

door | apr 23, 2018

Carver, het merk dat van het tv-programma Top Gear alle lof kreeg maar helaas toch failliet ging, keert terug. In 2009 was het merk failliet gegaan, maar in 2010 maakte werd er “stiekem” een doorstart gemaakt. Maar goed ook. Want de kanteltechniek is legendarisch. Die maken namelijk van elke kilometer een feest! De doorstart van Carver maakt hem extra aantrekkelijk voor een mobiliteitsbudget.

Je zit zo aan de top

De nieuwe Carver is in tegenstelling tot zijn eerste broer, de Carver One, alleen nog maar volledig elektrisch te verkrijgen. De achterste twee wielen zijn elk voorzien van een elektro motor van 2 kW per stuk. Samen zorgen deze voor ongeveer 5,5 pk. De topsnelheid is in Nederland afgeregeld op 45 km/h. Na 4 seconden bereik je deze topsnelheid. In Aziatische landen is de topsnelheid 60 km/h. Er zit dus nog wat “ruimte” in de topsnelheid.

Net een stofzuiger

Qua praktische functionaliteit is de Carver een ideaal vervoersmiddel voor een mobiliteitsbudget. Mits je woon-werk afstand niet te groot is, want de actieradius op basis van de nieuwe en praktische meetmethode WLTP is een kleine 100 km. Eenmaal aangekomen op je werk laad je hem op via het 220 Volt stopcontact en 6,5 uur later is hij volledig opgeladen. Na 4 uur is al 80% opgeladen. Het laadsnoer is ook heel handig in het voertuig verwerkt. Net als hij een stofzuiger rolt het snoer zich automatisch op.

Ideaal voor de zakenman/vrouw

Stiekem heeft de Carver wel enkele overeenkomsten met de BMW C1 van ruim 25 jaar geleden. Deze forenzenmotor werd veel gebruikt door forenzen die (redelijk) droog aan wilde komen op hun werk. Met de Carver kun je het woord ‘redelijk’ wel wegstrepen. In tegenstelling tot de BMW C1 is de Carver niet open aan de zijkant. Hij is dus waterdicht, voorzien van grote deuren voor een makkelijke instap voor de achterpassagier en zelfs het soft top dak kun je open zetten voor het cabriogevoel. Je kunt dus makkelijk in je maatpak, leren schoenen en met de laptoptas naar je werk!

Kantelen met je brommerrijbewijs

Het mooiste aan de auto is natuurlijk wel het kantelmechanisme. Met slechts een brommerrijbewijs kun je al het motorfiets gevoel krijgen. Uiteraard volstaat een autorijbewijs ook, maar een motorrijbewijs is niet nodig. Waar je bij een motorfiets een stang met handvaten vast hebt, zit er in de Carver een stuurwiel. Een airbag is niet nodig in dit segment, maar je hebt wel het comfort en de veiligheid van twee driepuntsgordels. Je kijkt uit op een snelheids- en accustatusmeter. De overige zaken zijn ondergebracht in een gratis smartphone app waarmee je navigatie en muziek handsfree bedient en kunt afspelen via de standaard aanwezige speaker en versterker.

Ideale leaseauto uh -brommer?

Samenvattend kunnen we zeggen: voor een brommer is hij duur € 7.990,-. Daar kun je hem wel het beste mee vergelijken. Hij rijdt namelijk maximaal 45 km/h. Voor dat geld krijgt je wel het comfort van een auto en rijdt je milieuvriendelijk rond of scheef. Het liefst zoveel mogelijk scheef! Het kantelmechanisme is namelijk zijn unieke eigenschap waarop iedereen jaloers zal zijn. Zelden zal je zo vaak gefotografeerd worden, duimen omhoog krijgen, maar ook verzoeken krijgen om een keer mee te rijden of zelf te rijden. Dit alles onderga je met een grote glimlach, want jij weet dat je er morgen weer van kunt genieten. Vraag aan je leasemaatschappij of je je mobiliteitsbudget mag inzetten voor een lease-brommer, de Carver, en beloof hem/haar dan een ritje. Ik weet zeker dat ze mee willen denken! Ps. je kunt hem ook zelf kopen.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394