Elektrische Jaguar I-Pace heeft 4% bijtelling en 480 km actieradius

door | mrt 2, 2018

Jaguar staat aan de vooravond van een compleet nieuwe krachtbron, namelijk een volledig elektrische. Maar dat betekent voor Jaguar ook flink wat wachtende klanten die hem willen kopen. Hij heeft namelijk slechts 4% bijtelling, 60 maanden lang.

Moeders mooiste

Dat laatste (veel klanten), dat hopen we wel voor Jaguar. Hun volledig elektrische Jaguar I-Pace verdient dat! Het is namelijk een prachtige auto om te zien. En doordat hij geen brandstofmotor heeft, heeft hij flink wat ruimte over in zijn interieur en kan hij er toch nog sportief en coupé-achtig uitzien. Hij heeft een korte, lage motorkap en een naar beneden lopende daklijn welke overloopt in een gebogen achterruit. Hierdoor heeft hij slechts een luchtweerstand van 0,29 Cw. Hiervoor zijn ook de actieve luchtinlaatkleppen in de grille verantwoordelijk. Die gaan pas open als het nodig is.

Olympische prestaties

Voor het topvermogen van 400 pk en 696 Nm zorgen twee elektromotoren. Omdat elektrische auto’s vanuit stilstand al over hun volledige vermogen kunnen beschikken sprint de I-Pace in slechts 4,8 seconden naar 100 km/h.

0-100 km/h in 4,8 seconden

 

Maar het belangrijkste voor de zakelijke rijder is zijn actieradius. Deze is 543 km volgens NEDC, dat betekent 480 km volgens WLTP. En WLTP is een verbruikstest gericht op de praktijk. Dus reken er maar op dat je zelf pas na 400 km zult gaan tanken (pardon: laden)

Over opladen gesproken

Langs de snelwegen zie je er onderhand al veel staan, de snellaadstations. Bij zo’n snellaadstation duurt het slechts 40 minuten voordat je 80% opgeladen hebt. En als je thuis of op je werk komt, dan duurt het bij een “normaal” stroomnetwerk 10 uur.

Tesla Model S inruilen voor een Jaguar I-Pace?

Dit jaar zullen de Tesla Model S’en van het eerste uur ingeruild worden. Deze zijn namelijk vijf jaar geleden ingezet met 0% bijtelling. En wat kies je dit jaar?

Als je nu een nieuwe Tesla Model S koopt, dan ben je minimaal € 87.125,- kwijt. Je krijgt daarvoor een Model S 75D. Dus met 75 kWh batterij. De Jaguar is er al vanaf € 80.330,- met een 90 kWh batterij. Weet jij al waarvoor je kiest? Je kunt hem nu al bij je leasemaatschappij bestellen. Wacht niet te lang, want vanaf 2019 krijg je niet meer over het hele bedrag van de auto 4% bijtelling, maar tot slechts € 50.000,-. En over het bedrag daarboven betaal je 22% bijtelling. Reken uit je winst!

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394