Eerste volwaardige elektrische Mercedes EQC is een feit

door | sep 7, 2018

Mercedes-Benz heeft zijn eerste volwaardige elektrische auto onthuld in Stockholm. Het is een SUV geworden en luistert naar de naam Mercedes EQC. De actieradius van het model is 400 km (WLTP) en 0-100 km/h duurt 5,1 sec. Hoe zal deze auto het doen in de leasemarkt?

Met de introductie van de Mercedes-Benz EQC, wordt gelijk het nieuwe familie-gezicht voorgesteld. De nieuwe neus, krijgt een opvallende grille en de lampen lopen in elkaar over via de onderkant van de grille. Met een hoogglans-afwerklaag is alles afgewerkt. Aan de achterkant is het één en al LED. Deze techniek zorgt voor smalle en strak gevormde achterlichten die van links naar rechts helemaal in elkaar overlopen.

Futuristisch interieur

Aan de binnenkant van de EQC zien we een herkenbaar interieur, de Mercedes-Benz A-klasse heeft een soortgelijk dashboard waarbij een groot scherm van 2 x 7 inch het dashboard domineren. Ze hebben in Stuttgart echt geprobeerd om het aantal knoppen te minimaliseren. We hebben ze niet geteld, maar voor een Mercedes zijn het erg weinig knoppen! Het is wel prettig om te zien dat de temperatuur-instelling via fysieke knoppen ingesteld kan worden in plaats van via digitale touchscreens. De warme en koude lucht wordt vervolgens via luchtroosters het interieur ingeblazen, deze hebben de vorm van de koelribben van een hifi-versterker.

EQC-power

Het vermogen van de EQC is zoals men mag verwachten van een vol-elektrische auto in dit segment. Namelijk 408 pk. Deze wordt over de voor- en/of achteras verdeeld. Rij je rustig, dan worden alleen de voorwielen aangedreven. Wil je alle 408 pk inzetten, dan worden de achterwielen óók aangesproken. De acceleratie van 0-100 km/h is 5,1 seconden. De topsnelheid is in Nederland ruimschoots voldoende, maar voor Duitse Autobahn-begrippen beperkt, namelijk 180 km/h. De actieradius is altijd een hekelpunt bij elektrische auto’s. Deze is bij de EQC gemeten volgens WLTP-waardes. Dus op basis van realistische praktijk-waardes. De EQC kan met een volle batterij van 80 kWh maar liefst 450 kilometer afleggen. Deze is na 40 minuten weer tot 80% opgeladen.

Mercedes EQC als caravantrekker

Toen de eerste hybride-modellen op de markt kwamen, stonden niet gelijk alle caravantrekkende Nederlanders op de stoelen te klappen. Je kon er namelijk bijna niets mee trekken. Men had nog niet zo veel ervaring met de elektrotechniek en daarom durfde autofabrikanten de auto niet veel trekgewicht mee te geven. Gelukkig is dat nu anders, de EQC kan 1800 kg (geremd) trekken. Dit tezamen met de 500 liter bagageruimte maakt dit tot een ideale auto voor gezinnen en actieve vakantiegangers.

Charge me

De EQC is voorzien van een 80 kWh accu. Deze kan thuis opgeladen worden met een wallbox (tegen bijbetaling). Daarmee versnel je de oplaadtijd met drie keer ten opzichte van een thuis-wandcontactdoos. Hij kan ook opgeladen worden bij snelladers die tot 110 kW aan kunnen. Als er nog 10% in de accu zit, dan kan een snellader de batterij in 40 minuten tot 80% opladen.

Zomer 2019 staat de elektrische Mercedes-Benz EQC bij de Nederlandse MB-dealer. Voordat het zover is worden de prijzen bekendgemaakt.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394