Fiat Fullback Cross is leaseauto waardig

door | nov 17, 2017

De Fiat Fullback Cross is een pick-up. Een pick-up is interessant voor leaserijders die alle kanten op wil. Dat kan met deze auto. Van buiten een pick-up, van binnen een leasewagen. Het enige dat beperkt is, is de keuze voor de motor.

Een leaserijder in een pick-up?

Misschien is het u ontgaan, maar er bestaat een Fiat pick-up, genaamd Fullback. Dit is een Mitsubishi L200 met een Fiat logo er op. Waarom het een Mitsubishi is weet ik niet, want Fiat zit in hetzelfde concern als bijvoorbeeld RAM. RAM is een merk dat leeft bij de gratie van het maken van pick-ups. Mij lijkt het dan logisch dat Fiat een pick-up maakt op basis van een RAM, maar goed, het is dus een Mitsubishi en er komt een nieuwe variant op de markt: de Fullback Cross.

Het is niet zo gek als de pick-up wereld u is ontgaan, want wat moet een leaserijder met een pick-up? Laptops zijn zo klein tegenwoordig dat er geen grote laadbak meer nodig is om ze te vervoeren. Een pick-up is in het bos of langs de snelweg aan het werk. Dan zie je de buitenkant. De Fiat Fullback Cross wil met veel zwart een ruig en stoer imago uitstralen. Van binnen is het een ander verhaal. Een verhaal waarom een leaserijder zou kunnen overwegen om een pick-up te kopen.

Uitrustingsniveau Fiat Fullback Cross is leaseauto waardig

Ga maar na: Climate Control in twee zones, Cruise Control, LED en Bi-Xenon verlichting en een met leer bekleed stuur zijn standaard. De voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar, verwarmbaar en met leer bekleed. Een 7-inch touchscreen geeft toegang tot navigatie, communicatie en multimedia. Er is elektronische assistentie voor stabiliteit, aanhanger en rijstrook, assistentie die voorkomt dat je achteruitrolt van een helling, een achteruitrijcamera en voor de bestuurder is er zelfs een knie-airbag.

Multifunctionele pick-up

Die Fiat Fullback Cross redt zich wel op de snelweg. En het leuke van een pick-up is dat je ook alle stoere offroad dingen erbij krijgt. Hoge en lage gearing, sperdifferentieel, vierwielaandrijving. Het geeft je het gevoel dat je elk moment de snelweg af kunt rijden. Niet halfbakken zoals de SUV’s die om je heen rijden, nee écht! Je doet het niet, maar het kan wel.

De Fiat Fullback Cross is wat dat betreft van alle markten thuis. Hij heeft vijf zitplaatsen en dan ook nog eens een enorme laadbak. Vind je het niet prettig dat de bak open is, dan bestel je er een aluminium afsluitbaar deksel bij. Wil je er mee op vakantie dan heb je alle keuze. De laadbak is groot genoeg voor een tent en een kinderfiets en alles wat je altijd al mee had willen nemen met het kamperen. Ben je meer van de caravan vakantie dan is dat geen probleem dankzij het trekgewicht van meer dan 3 ton. Wat ook nog kan is de Fiat Fullback Cross ombouwen tot camper. Daar is een speciale campercabine voor gemaakt.

Motor en aanschafprijs

De motorkeuze van de Cross versie is beperkt tot een 2,4 liter diesel. Deze levert 180 pk en 430 Nm. Schakelen kan handmatig, dan heb je zes versnellingen, of met een vijftraps automaat met schakelflippers bij het stuur. Over een stoere auto gesproken. De Cross-loze Fullback is ook beschikbaar met 150 pk diesel. Alle motoren hebben Euro 6.

Wat de Fiat Fullback Cross moet gaan kosten is nog niet bekend. De goedkoopste Fullback met 150 pk die nu te koop is kost € 24.990,-. excl. BTW en BPM. De BTW en BPM kun je als bedrijf namelijk terugvragen. Hij wordt dan geleverd op “grijs kenteken”. Wil je als particulier een Fullback met de 180 pk dieselmotor kopen, dan kun je de BPM en BTW niet terugvragen en betaal je € 63.607,- incl. BTW en BPM. Het is geen koopje, maar je krijgt er wel een heel veelzijdige auto voor. In de loop van 2018, want hij is te bestellen vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Ook leaseautonieuws op je website tonen?

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394