Nieuwe Ford Focus, de kunst van het kiezen

door | apr 11, 2018

Nee, geen facelift of kleine aanpassingen. De nieuwe Ford Focus is compleet nieuw. Volgens Ford is het zelfs de meest dynamische en innovatieve Focus ooit. Dat innovatieve komt vooral tot uiting door enkele toevoegingen aan de Focus die niet eerder leverbaar waren. Daarover later meer. Wij zien in ieder geval veel verbeteringen voor de leaserijder.

Dynamiek

Een dynamischer rijgedrag komt door het compleet nieuwe onderstel. En dat Ford goede onderstellen kan bouwen, is al jaren geen geheim meer. Ford bereikt deze extra dynamiek door de wielbasis – het aantal cm’s tussen de wielen – te vergroten, terwijl de buitenmaten nagenoeg gelijk zijn gebleven. Hierdoor komen de wielen meer op de “hoeken” van de auto te staan en kun je strakker de bocht door. Vergelijk het met een MINI waarbij de wielen bijna echt op de hoeken van de auto staan.

De vergrote wielbasis zorgt ook voor 5 cm meer knieruimte voor de achterpassagiers. De bagageruimte was al niet klein, maar gaat er ook nog een ruime 100 liter op vooruit bij een neergeklapte achterbank (1650 liter). Ford claimt ook dat de carrosserie stijver is geworden. En als kerst op de ‘dynamische’ taart zijn er verschillende rijmodi en slimme adaptieve dempers beschikbaar. Dit allemaal tezamen zorgt voor sportievere, maar ook comfortabelere prestaties.

Innovaties voor de kilometervreter

Voor het eerst worden wordt de Focus leverbaar met interessante (optionele) zaken zoals een head-up display, adaptieve cruisecontrol die de auto helemaal tot stilstand kan brengen en ook weer kan laten optrekken, een Bang & Olufsen audiosysteem en een uitgebreid en vernieuwd infotainmentscherm weergegeven op een 8 inch touchscreen. Voor de leaserijder zijn dit DE opties die het rijden makkelijker maken.

Keuze te over qua motorisering

Er zijn gelijk veel benzine en dieselmotoren leverbaar. Ford zal vast nog een RS-motor achter de hand houden, maar die is voor de leaserijder minder interessant. Hij/zij kan wel alvast kiezen uit maar liefst vier benzine motoren, allemaal uitgerust als driecilinder. Een 1.0 Eco Boost met 100 of 125 pk of een 1.5 EcoBoost met 150 of zelfs 182 pk. De dieselrijder kan kiezen uit drie motoren. Een 1.5 EcoBoost met 95 of 120 pk of een 2.0 EcoBoost met 150 pk. De meest motoren zijn leverbaar met handgeschakelde zesbak of een achttrapsautomaat. Het bijzondere van de automaat is dat hij te bedienen is met een draaiknop in plaats van een ‘pook’.

Verschillende broers

Waar je vroeger bij auto’s alleen maar kon kiezen uit verschillende uitrustingsniveau’s, kun je nu bij Ford uiteraard nog steeds kiezen uit een Focus Trend, Titanium etc, maar nu ook voor een Active, Vignale en ST-Line. Deze onderscheiden zich, vooral qua uiterlijk, als volgt: de Active is het stoere broertje. Een verhoogde cross-over variant met donkere plastic accenten onder andere rondom de wielkasten. Het luxe broertje is de Vignale met meer chroom, een bijzondere grille en luxer ogend interieur. In een familie is er ook vaak een sportief broertje en dat is de ST-Line met grotere luchtopeningen in de voorbumper, een dakspoiler en een diffuser in de achterbumper. Ford heeft het zelfs over een “agressieve” diffuser. Dit alles is te combineren bij een vijfdeurs hatchback of een stationwagen. Het is nog onduidelijk of de vierdeurs sedan ook naar Nederland komt. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende uitvoeringen.

Conclusie

Waar Henry Ford je met zijn Model T geen keuze gaf, althans in kleur:”Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black”.  Hoe anders is het nu bij de nieuwe Ford Focus. Je kunt nu al kiezen uit zeven verschillende motoren, gevarieerde uitvoeringen en aantrekkelijke opties. De leaserijder kan in zijn handen wrijven, dit is een aantrekkelijke leaseauto!

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394