Hyundai KONA Electric heeft de beste prijs/range verhouding

door | sep 27, 2019

De twee belangrijkste aanschafcriteria van een elektrische auto zijn: 1. de Range en 2. de Prijs. Als deze criteria samengevoegd worden, dan biedt de Hyundai KONA Electric de goedkoopste elektrische kilometers, oftewel de beste prijs/range verhouding. Het is opvallend dat enkele merken met meerdere modellen in de Top 10 staan, zoals Renault, Tesla en Nissan.

 

De range en de prijs van een elektrische auto staan synoniem voor: de range anxiety (de angst om de eindbestemming niet te halen) en de aanschafprijs. Als je de keuze gemaakt hebt voor een elektrische auto, dan wil je de meeste waar voor je geld c.q. bijtelling. Natuurlijk zijn er meer factoren van belang bij de keuze van een nieuwe elektrische auto, maar het keuzeproces van een elektrische auto begint bijna altijd bij de range en de prijs.  

 

In samenwerking met EV-Database hebben we gekeken naar de actieradius van huidige elektrische autorijders en deze vergeleken met de prijs (fiscale waarde) van de elektrische auto. Daaruit blijkt dat de range duur betaald wordt. De elektrische auto’s met de grootste actieradius (ruim 400 kilometer) komen niet in de Top 10 voor.

 

De Hyundai KONA Electric is overduidelijk de winnaar met € 102,- voor elke kilometeractieradius. De nummer twee is zijn “broer” de Kia e-Niro met € 115,- per km. actieradius. De Top 3 wordt gedeeld door Renault ZOE R90 en Tesla Model 3 Long Range met € 124,- per kilometer. De Renault ZOE R110 staat op plek 6. De twee andere Tesla Model 3-en, de Performance en Standard Range Plus staan op een gedeelde 8e plaats.

Elektrische auto prijs range verhouding

Enkele feiten uit het onderzoek

De gemiddelde “praktijkrange” van alle elektrische auto’s op de weg is: 284 kilometer. Het is opvallend dat van deze Top 10 elektrische auto’s de gemiddelde range 346 kilometer is.

De gemiddelde prijs van een elektrische auto op de Nederlandse wegen is € 50.208,-. Van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen is de gemiddelde prijs voor een elektrische kilometer € 188,-.

 

De elektrische auto’s uit dit onderzoek zijn allemaal lang genoeg op de markt om de “praktijk actieradius” te bepalen. Elk kwartaal wordt dit onderzoek geüpdatet.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394