Hyundai KONA Electric krijgt Tesla-waardige actieradius

door | feb 28, 2018

Met 4% bijtelling en een actieradius van 470 km (WLTP, dus op de praktijk gericht) is het zaak voor Hyundai Nederland om voldoende elektrische Hyundai KONA’s te kunnen bemachtigen. Dit wordt namelijk een gegarandeerde leasetopper!

Sterker dan een Tesla Model S

De Hyundai KONA is al een aantal maanden op de markt en wordt goed verkocht, maar kent ook veel concurrenten. Nu Hyundai ook met een volledig elektrische KONA komt die de actieradius van een Tesla benadert, zal het Nederlandse wegennet snel zwart/blauw/grijs zien van de KONA’s. De Hyundai KONA EV wordt geleverd met een 39,2 kWh én een 64 kWh batterijpakket.

Eerste Tesla Model S had een 60 kWh accupakket.

Hyundai KONA Electric krijgt 64 kWh.

Elektrische prestaties

De KONA’s met 39,2 kWh en 64 kWh hebben beide een topsnelheid van 167 km/uur. De sterkste uitvoering sprint naar 100 km/uur in 7,6 seconden. De 39,2 kWh versie doet dit in 9,3 sec. Uiteraard ligt dit in het verschil in vermogen: 39,2 kWh heeft 135 pk en 395 Nm (al vanaf 0 toeren per minuut). Reken dus op aantrekkelijke inhaalacties. De topversie heeft 204 pk en ook 395 Nm. Meer vermogen betekent ook een grotere actieradius. De sterkte versie rijdt namelijk 470 km ver, dit is op basis van WLTP (praktijktest). De basisversie rijdt nog een zeer acceptabele 300 km ver.

Opladen

Met een 100 kW snellader zijn beide accu’s in 54 minuten voor 80% opgeladen. Met de meegeleverde 7,2 kW lader is de 39,2 kWh in 6 uur opgeladen. De 64 kWh is in bijna 10 uur opgeladen. De meegeleverde snellader kan in een speciale bak in de bagageruimte opgeborgen worden. De bagageruimte is inclusief deze kabelbak 332 liter. Zonder deze kabelbak 373 liter. Daardoor lijkt de accu geen liters af te snoepen van de bagageruimte.

Extra oplaadpunt in het interieur

In het interieur vind je een extra oplaadpunt. Niet voor de auto, maar voor je smartphone. Dit werkt voor de telefoons die een “Qi” draadloze oplaadmogelijkheid hebben. Als je je telefoon vergeet bij het verlaten van de auto, dan wordt dit gemeld op het centrale display. Mocht je je telefoon niet draadloos kunnen opladen, dan is er ook altijd een USB aansluiting om op te laden.

Prijzen zijn nog niet bekend. Deze zomer staat de Hyundai KONA Electric in de showrooms.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394