Meer voor zakelijk rijdend Nederland: de Hyundai Kona Electric

door | aug 23, 2018

Hyundai heeft de prijzen van de Hyundai Kona Electric vrijgegeven. Hij is (enigszins) betaalbaar voor de particulier, maar des te interessanter voor de zakelijke rijder. De prijslijst start bij € 39.195,- met 4% bijtelling voor de leaserijder.

64 kWh grootste actieradius

De Kona Electric is in de beginfase enkel leverbaar als 64 kWh-variant. Later volgt tevens een kleiner accupakket van 39 kWh. Hierdoor wordt hij goedkoper, maar lever je wel elektrische kilometers in. Voor de zakelijke rijder is dus de 64 kWh-versie het meest interessant, waarmee je 482 km ver komt. Met een 100 kW-snellader is de batterij binnen 54 minuten voor 80% opgeladen.

Indrukwekkend koppel

Een 204 pk sterke elektromotor met 395 Nm koppel is verantwoordelijk voor de aandrijving. De acceleratie van 0-100 km/h duurt 7,6 sec. Bij 167 km/h houdt de Kona Electric het voor gezien.

Hyundai Kona Electric Premium eerst naar Nederland

Hyundai levert de Kona Electric als Comfort (de basisuitvoering), Fashion en Premium. Het prijskaartje van de eerstgenoemde versie werd eerder in dit artikel al genoemd: € 39.195,-. De Fashion en Premium verlaten de showroom voor respectievelijk € 41.495,- en € 44.995,-. De duurdere Premium komt eind augustus al naar Nederland. De twee goedkopere uitvoeringen verschijnen in 2019 bij de dealers.

De standaarduitrusting van de Hyundai Kona Electric omvat onder meer 17 inch lichtmetalen wielen, elektrische ramen vóór en achter, automatische airco, digitale radio en een 7 inch infotainmentsysteem. Laatstgenoemde ondersteunt Apple CarPlay en Android Auto.

Met nieuwe Michelin band 0% PLAKkans

Deze nieuwe Michelin-band biedt evenveel comfort als een huidige (lucht)band, gaat langer mee en je kunt hem niet meer lek rijden.  Michelin gaat gezamenlijk met General Motors een nieuw type band testen. Één die niet meer met lucht opgeblazen wordt en door het Unique...

Hoeveel zuiniger is een start-stopsysteem?

Steeds meer wagens hebben een start-stopsysteem, waardoor de motor uitgaat als de auto even stilstaat. Dat systeem zou brandstofverbruik schelen en de uitstoot van uitlaatgassen verminderen. Maar het opstarten van de motor kost relatief veel energie. Pakt het...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43,
5406 AN, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394