Oude Jaguar E-type wordt elektrisch met 4% bijtelling

door | aug 26, 2018

De meeste zakelijke rijders kiezen voor een nieuwe auto, maar een groeiende groep zakelijke rijders kiest voor youngtimers. Dat zijn auto’s die minimaal 15 jaar oud zijn en waarover je 35% bijtelling betaalt, maar dan wel over de huidige waarde van de auto, niet over de nieuwprijs. Meestal worden daarvoor de auto’s ingezet die waar je vroeger van droomde, de auto’s die je boven je bed had hangen. Niet zelden worden daar dikke Jaguar’s van weleer voor gebruikt. Wat dacht je van een Jaguar XJR 4.0 supercharged of een Jaguar XK8 convertible? Daar komt nu verandering in door de Jaguar E-Type Zero.

Tijd voor Jaguar E-Type Zero

Maar Jaguar verkoopt geen nieuwe auto méér, als elke zakelijke rijder in een youngtimer gaat rijden. Jaguar heeft dat nu opgelost door de Jaguar E-Type Zero te introduceren. Deze werd vorig jaar door Jaguar Classic gepresenteerd om de interesse te polsen. Het moge duidelijk zijn. Dit bericht lees je nu, omdat men vorig jaar erg gecharmeerd was van de elektrische Jaguar E-Type van Jaguar Classic. De E in E-type staat nu voor Elektrisch ;).

Voorlopige specificaties

Deze worden later bekend gemaakt, maar men heeft al aangegeven dat een actieradius van minimaal 170 km het doel is. We gaan daarbij wel uit van een WLTP-actieradius. Dat betekent een actieradius die je ook daadwerkelijk in de praktijk kunt halen. De conceptauto heeft een 40 kWh accu die in 7 uur volledig opgeladen is, maar we verwachten straks een groter accu van minimaal 60 kWh. Wel E-Type waardig!

Verschil tussen de oude en nieuwe Jaguar E-Type Zero

Aan de buitenkant zie je een echte Jaguar E-Type, maar dan met LED-koplampen. Van binnen is de auto helemaal up-to-date voor een elektrische auto. Een groot touchscreen (optioneel) en digitale meters. Naast het uiterlijk zijn ook de rijeigenschappen gelijk gebleven. Het accupakket is namelijk even zwaar, heeft dezelfde eigenschappen (afmetingen en gewicht) en ligt op dezelfde plaats bij de nieuwe E-Type, als bij de oude E-Type. De elektromotor ligt op de plek van de versnellingsbak. Dit alles om de nieuwe zoveel mogelijk op de oude te laten lijken.

Geïnteresseerden kunnen een bestelling plaatsen, maar als je nog een Jaguar E-Type in de garage hebt staan, dan kun je die ook aanleveren. Bevalt het elektrisch rijden niet, dan kun je de E-Type ook weer terugbrengen naar de oude specificaties.

Wanneer leverbaar?

We kunnen ons heel goed voorstellen, dat voor de elektrische E-Type net zo’n belangstelling is als voor de Jaguar I-Pace (de I staat hierbij voor de elektrische lijn. Snap jij het nog?). Je moet alleen wel wachten tot 2020. Dan verwacht men de eerste exemplaren af te leveren. Dat is (op dit moment) het laatste jaar van 4% bijtelling voor volledig elektrische auto’s tot € 50.000,-. Daarboven geldt 22% bijtelling. De nieuwprijs wordt later bekend gemaakt.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394