Jaguar Land Rover als lopend buffet voor de leaserijder

door | dec 1, 2017

Uiteraard is het mooi om voor een merk naar een warm Zuid-Europees land af te reizen om daar als eerste hun nieuwste model te rijden. Maar eerlijk gezegd genieten wij er ook heel erg van, om na een uurtje autorijden in Nederland alle modellen van een merk te kunnen testen. De uitnodiging van Jaguar Land Rover was daarom minstens zo aantrekkelijk.

In het midden van het land werd afgesproken om kennis te maken met alle modellen. Van de nieuwe Jaguar XF Sportbrake, Jaguar E- en F-Pace tot aan de verse Land Rover Velar. Tussen de houten huizen en groene omgeving stonden alle modellen als lopend buffet naast opgesteld. Omdat de motoren bij aankomst nog niet ronkten, gingen we eerst aan de koffie. Naast het genot van een goede kop koffie werd je ook enthousiast van het “verkooppraatje” van Fleetsales Manager Guido Pot.

Elektrische Jaguar Land Rover

Uiteraard werd er stilgestaan bij de elektrische i-Pace. Deze 100% elektrische Jaguar krijgt naast een prachtig uiterlijk ook indrukwekkende prestaties mee. We noteren 400pk, 700Nm, 0-100km/h in 4 seconden en een range van meer dan 500km. Helaas moeten we nog tot halverwege 2018 wachten, maar onze wishlist is weer een auto rijker.

Testtijd

Nadat Carros coryfee Carlo Brantsen zijn liefde voor Jaguar uitgesproken had, was het tijd om te rijden. Daar had iedereen naar uitgekeken. Alle motoren staan buiten te draaien. Je voelt je als een kind in een snoepwinkel. Je weet niet wat je moet kiezen. Er is veel keuze en geen enkele keuze is verkeerd. Elke Jaguar of Land Rover is genieten. Daarbij onderscheidt elk model zich wel én niet van de andere.

Herkenbare modellen

Alle Jaguars zijn herkenbaar met hun grote zwarte grille in de neus, brede baan over de motorkap en slanke koplampen. Hierin is het leeftijdsverschil tussen de verschillende modellen niet zichtbaar. Hoe anders is het in het interieur. Het aantal schermen werkt als jaarringen van een boom. Des te meer schermen, des te jonger het model. De Range Rover Velar spant de kroon met maar liefst drie grote schermen (1. instrumentarium, 2. navigatie + infotainment en 3. climate control), aangevuld met twee kleine schermen op het stuur voor o.a. cruise control en telefoonbediening. Oftewel, het jongste model.

Bij Land Rover zijn de verschillen tussen de modellen iets groter. Elk model heeft zijn eigen gebit (grille). Elke Land Rover bezit wel de kenmerkende overlap van de motorkap, waarbij de motorkap als een deksel bovenop de motor ligt. Het model (Discovery of Range Rover) staat daarbij uitgeschreven op de “overlap” aan de voorkant. Leuke wetenswaardigheid is dat de motorkap van de Range Rover Discovery het grootste stuk metaal op een auto is.

Aantrekkelijk voor de leaserijder en fleetowner

Qua motorisering zijn Jaguar en Land Rover gelukkig heel duidelijk. Het aantal pk’s is (bijna altijd) vermeld in de type-omschrijving. Benzinemotoren beginnen van 240pk en diesel vanaf 150pk. De dieselmotoren zijn scherper geprijsd dan de benzinemotoren. Dit komt door de relatief lage uitstoot van de diesels. Daardoor is er een lagere BPM-verplichting.

Jaguar en Land Rover zijn wat ons betreft echte leaserijdersmerken. TCO (Total Cost of Ownership) staat hoog op de agenda. Doordat er veel aandacht besteed is aan TCO, zijn de onderhoudsintervallen lang, de reparatiekosten laag en is het verbruik en de uitstoot beperkt. Daardoor kunnen deze merken met een gerust hart opgenomen worden in het wagenpark.

Plug-In Range Rover Sport

Echt leuk wordt het met de Plug-In versies van Land Rover. Je betaalt € 40.000,- tot € 70.000,- minder voor een plug-in versie met een gelijkwaardig vermogen, 400pk. Naast een aanschaf en verbruiksvoordeel, neem je wel afstand van de heerlijke V6 en V8 motoren. De Plug-In’s zijn namelijk vier cilinders. Onze voorkeur zullen we bepalen nadat we de Plug-In getest hebben. Dus wordt vervolgd…

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Ook leaseautonieuws op je website tonen?

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394