Kia Niro en Optima Sportswagen Plug-in Hybrids nu in Nederland

door | dec 25, 2017

Ook bij Kia zijn ze zich ervan bewust dat we in een duurzame maatschappij leven. Ondanks een bijtelling van 22% zijn er nog steeds veel voordelen aan het rijden met een Plug-in Hybrid/PHEV. Om deze reden zijn de Kia Niro en Optima Sportswagen vanaf nu ook te bestellen met deze semi-elektrische aandrijving.

Voordelen voor de leaserijder

Begin 2017 zijn de bijtellingspercentages op de schop gegaan en veranderd in 4% voor volledig elektrische auto’s en 22% voor alle overige auto’s. Ondanks de 22% bijtelling zijn er nog steeds veel voordelen aan het rijden met een Plug-In Hybrid. Uiteraard is het rijden met een Plug-in Hybrid een stuk zuiniger door de combinatie van een elektrische en brandstof motor. Ook biedt het rijden met een Plug-in Hybrid een fiscaal voordeel. Tot en met 2020 geldt een halftarief voor de motorrijtuigenbelasting ten opzichte van een gewone auto.

Kia Niro Plug-in Hybrid

De Kia Niro is in de markt gezet als veelzijdige crossover. Bij de nieuwe Niro Plug-in Hybrid wordt efficiënt gebruik gemaakt van een combinatie van de 1.6 GDI benzine motor met een hybride systeem met een 8.9 kWh lithium-polymeer accu. Tot een afstand van 58 kilometer kan er ook gekozen worden om emissievrij volledig elektrisch te rijden. De accu’s zijn via een laadpaal binnen 2 uur en 15 minuten op te laden. De accu’s zijn geplaats onder de achterbank en de laadvloer van de bagegeruimte. Uiteraard neemt dit wel wat ruimte in beslag maar heeft de Niro Plug-in toch nog een laadvermogen van 325 liter. Daarnaast heeft de Niro Plug-in Hybrid een standaard geremd trekgewicht van 1.300 kilogram wat voor een crossover hybrid zeldzaam hoog is.

Kia Optima Sportswagen Plug-in Hybrid

De Kia Optima Plug-in Hybrid is verkrijgbaar in zowel sedan als de nieuwe Sportswagen uitvoering. De Optima is voorzien van een 2.0 GDI benzine motor die samenwerkt met een hybride systeem. Door de 11.26 kWh sterke batterij is het mogelijk om bij een snelheid van 120 km/u 62 kilometer volledig elektrisch te rijden. Het trekgewicht van de Optima Plug-in Hybrid zit zelfs op de 1.500 kilogram. En desondanks de accu’s beschikt de Optima Sportswagen Plug-in Hybrid toch over 440 liter laadvermogen.

Kiezen voor een Kia Plug-in Hybrid

Voor beide modellen geldt dat ze door de lage gebruikskosten en door het fiscale voordeel erg interessant zijn voor zowel de zakelijke als privé rijder. Er bestaat nog altijd veel twijfel over de levensduur van de accu’s bij hybride en elektrische wagens. Kia heeft in ieder geval hun 7 jaar garantie service ook doorgetrokken naar de Plug-in Hybrids, en dus ook op de Lithium-ion-accu’s in zowel de Niro als de Optima Sportswagen.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394