Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid: standaard meer

door | jan 20, 2019

Met de vernieuwde Kia Optima Sportwagon Plug-In Hybrid (PHEV) zijn alle uitvoeringen van de Optima voorzien van de facelift. Onder andere een andere grille en een modernere verlichting onderscheiden de nieuwe SW van zijn voorganger. Ook zijn er nieuwe 17-inch lichtmetalen velgen en een nieuwe rode lak beschikbaar gekomen.

De PHEV is alleen leverbaar als stationwagon. De bagageruimte bedraagt 440 liter, wat door middel van de in 3 delen neerklapbare achterbank verhoogd kan worden tot 1574 liter.

Laag verbruik

De Optima SW PHEV wordt aangedreven door een elektrische motor gecombineerd met een 11.26 kWh accu, gekoppeld aan een niet kinderachtige 2.0 liter benzinemotor. Dit zorgt samen voor een vermogen van 205pk. De Kia Optima SW PHEV is alleen leverbaar met een 6-traps automaat.

De Optima SW PHEV kan maar liefst 62 kilometer puur elektrisch rijden. Dit leidt tot een extreem laag verbruik van 1,4 liter per 100 kilometer, aldus Kia. De PHEV helpt hier mee door de bestuurder actief te adviseren over remgedrag via het ECO-DAS-systeem. De uitstoot is 33 gram CO2/km.

Rijke uitrusting

De Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid is standaard zeer rijk uitgerust. Zo is de DynamicPlusLine standaard voorzien van verwarmde voorstoelen, een schuif/kanteldak, een slimme achterklep en LED-verlichting voor en achter. De ExecutiveLine is nog rijker uitgerust met onder andere lederen bekleding, elektrisch bedienbare geventileerde bestuurdersstoel met geheugenfunctie en verwarmde achterbank. Uiteraard is de Optima SW PHEV standaard voorzien van alle wenselijke elektronische snufjes, zoals een 8-inch infotainmentscherm, draadloos opladen van mobieltjes en voorbereiding van Apple Carplay en Adroid Auto.

Ook op het gebied van veiligheid is de Kia Optima SW PHEV standaard zeer rijk uitgerust. Zo is er adaptive cruise control, rijbaanassistentie, noodremhulp. Door middel van 360-graden camera’s wordt de omgeving van de auto nauwlettend in de gaten gehouden. Ook de bestuurder wordt in de gaten gehouden door middel van vermoeidheidsdetectie.

Zoals elke Kia heeft ook de Optima Sportswagon Plug-In Hybrid 7 jaar of 150.000km garantie, ook op de elektrische aandrijflijn en accu’s. De prijzen beginnen bij 44.395,- Euro, iets meer dan de benzine- of dieseluitvoering.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394