Kia’s nieuwe geluidstechnologie SSZ interessant voor de leaserijder?

door | aug 15, 2018

Kia ontwikkelde afgelopen jaren een nieuw soort geluidstechnologie, en is daar nog steeds druk mee bezig. Het is een fraai stukje techniek, dat interessant is voor zowel particulier als leaserijder: Separated Sound Zone (SSZ).

Meerdere geluidszones

Ongeveer een decennium geleden dacht je dat Kia’s nieuwe geluidstechnologie voor de verre toekomst bestemd was, maar binnenkort vind je het gewoon in (bijvoorbeeld) je Optima. Het Koreaanse merk heeft een nieuw geluidssysteem ontwikkeld, dat gebruikmaakt van Separated Sound Zone. Deze techniek zorgt voor een gescheiden ‘geluidszone’ voor iedere passagier. Dit wil zeggen dat elke inzittende van andere muziek kan genieten zonder koptelefoon.

Zo werkt Separated Sound Zone

Naast dat Kia ons probeert te overtuigen van SSZ, de afkorting voor Separated Sound Zone, licht de fabrikant ook de werking verder toe. De technologie creëert akoestische velden in het interieur. De Koreanen zeggen dat hier meer luidsprekers dan normaliter voor nodig zijn. De speakers kunnen de geluidsgolfsterkte verhogen of verminderen, wat voorkomt dat de verschillende muziek van de passagiers elkaar overlappen.

Niet alleen muziek kan gescheiden worden afgespeeld. Ook telefoongesprekken kun je voeren, zonder dat je kids daar mee kunnen bemoeien. En dat is wel zo interessant voor de leaserijders onder ons.

Nog twee jaar wachten

We dienen volgens Kia twee jaar te wachten op de SSZ-technologie. Onze verwachting is dat nieuwe geluidstechniek, in eerste instantie, alleen voor de duurdere (lease)modellen beschikbaar komt. Denk aan de Optima, Stinger en Sorento.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394