Mercedes blijft investeren in hybride en diesel

door | dec 26, 2018

Diesel en hybride lijken misschien wel de beste combinatie van deze tijd. Diesels zijn namelijk per definitie al zuiniger dan een vergelijkbare benzinemotor. Voeg daar dan nog een 90 kW sterke hybride(elektro)-motor er aan toe en je hebt een perfect recept voor ultiem rijgenot in combinatie met een bijna surrealistisch verbruik! De nieuwe Mercedes-Benz E300 Plug-In diesel  tilt het wat dat betreft echt naar een volgend level! 

Verantwoordelijk voor de prestaties

Met een gemiddeld verbruik van 1.7 L / 100 km (1 op 58 km) worden bezoekjes aan het tankstation meer gebruikt om het toilet te bezichtigen, dan daadwerkelijk te tanken. Dit lijkt een theoretisch verbruik. Na een praktijktest kunnen we je het praktijkverbruik laten weten. 

De nieuwe viercilinder is gekoppeld aan de nieuwste generatie 9G-TRONIC automaat die het rijcomfort aanzienlijk doet verbeteren zonder in te leveren op vermogen.

“Zwakke” hybride’s met zeer beperkt trek vermogen zijn ondertussen allang verleden tijd. Deze nieuwe Mercedes-Benz mag 2100 kg trekken waardoor de auto ook goed dienst kan doen in de weekenden als er een keer verhuisd moet worden of de paarden met trailer naar de stal moeten.

Mercedes legt de diesel-hybride-lat hoger

Mercedes heeft gekozen om de geheel vernieuwde OM654-motor in deze E-klasse te plaatsen.

Dankzij verbeterde cilinderwand coating, vierde generatie common-rail inspuiting en het feit dat de nieuwe 4-pitter nu ook een stukje compacter is dan zijn voorganger, zorgt ervoor dat deze nieuwe Mercedes zo efficiënt is én dat het geen concessies doet aan de rijervaring.

Ook in de cockpit zal de bestuurder het geheel nieuwe ECO-assistentie systeem ervaren om de bestuurder er op te attenderen zo efficiënt mogelijk te rijden.

Safety first

Ook aan de veiligheid is natuurlijk gedacht. Zo kun je als bestuurder een melding verwachten als het handig is van het gas te gaan, omdat de bestuurder een snelheidsbeperking nadert.

Deze Mercedes-Benz E 300 Plug-In hybride diesel (hele mond vol) is niet alleen goed voor het milieu maar ook goed voor de portemonnee, we spekken de staatskas al genoeg met zijn allen ;).

De overige statistieken liegen er ook niet om.

Specificaties Mercedes-Benz E300 Plug-In diesel

  • 0-100 km/h 5,9 seconden
  • Topsnelheid: genoeg voor een jaar rijontzegging (250 km/h)
  • 13.5 kW capaciteit van de elektromotor die 90 kW afgeeft
  • En de mogelijkheid om maximaal 54 km volledig elektrisch te rijden zonder ondersteuning van de verbrandingsmotor.
  • Tot 130 km/h elektrisch rijden

Prijzen beginnen bij € 68.414,- en de auto is vanaf deze week in de showroom te bezichtigen.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394