MINI optisch en technische verbeterd voor de leasemarkt

door | jan 22, 2018

De MINI 3-deurs, 5-deurs en de Cabrio zijn zowel optisch als op het technische vlak aangepakt. Vernieuwde lichtunits voor en achter, personalisatie opties en digitale diensten MINI Connected moeten het design en de gebruiksvriendelijkheid aanscherpen. Op het gebied van techniek is de MINI met verbeteringen in de krachtbronnen en transmissie voorbereid op de toekomst.

Knipoog naar het verleden

De grootste visuele verandering van de MINI zijn de koplampen en de achterlichten. De standaard halogeenlampen zijn voorzien van zwarte accenten. Optioneel is de MINI uit te rusten met Adaptive LED-koplampen. Helder wit licht zorgt voor beter zicht en zichtbaarheid. Door het in vier segmenten verdelen van de lichtunit kan de MINI door in- en uitschakelen van de segmenten de verlichting aanpassen aan de situatie. Hierdoor wordt bijvoorbeeld verblinden van tegemoetkomende bestuurders verminderd. De LED-dagrijverlichting en de richtingaanwijzers zijn verwerkt in een ring rond de koplampen. Bij de achterlichtunits hebben ze bij MINI gekozen voor LED-verlichting in de setting van de Union Jack. Hiermee laten ze bij MINI zien dat ze de oorspronkelijke Britse afkomst van de originele MINI niet zijn vergeten.

Maximale personalisatie voor de (zakelijke) Leaserijder

Met het MINI Yours Customised programma is het mogelijk accessoires te voorzien van eigen design. Via een speciale webshop kunnen de verschillende accessoires besteld worden in verschillende kleuren en design, of bijvoorbeeld voorzien worden van eigen tekst of afbeeldingen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld het bedrijfslogo wilt laten terugkomen in het interieur. Om dit te kunnen realiseren wordt er gebruik gemaakt van 3D printen en Lasergravure.

MINI heeft het aanbod carrosseriekleuren uitgebreid met drie nieuwe kleuren, Emerald Grey metallic, Starlight Blue metallic en Solaris Orange metallic. Bij de sportievere Cooper S en de John Cooper Works is de optie Piano Black Exterieur beschikbaar. Hierbij worden alle chromen accenten van het exterieur uitgevoerd in het hoogglanzend zwart. Ook is het aanbod lichtmetalen velgen vergroot. Nieuwe lederen bekleding en interieurafwerkingen maken de personalisatie van de MINI compleet.

Digitaal een stap voorwaarts

Standaard wordt de nieuwe MINI voorzien van een multifunctioneel stuurwiel en 6.5 inch radio kleurenscherm. Connectiviteit via Bluetooth is onderdeel van de standaard uitrusting. Optioneel is de MINI onder andere uit te rusten met een touchscreen navigatie systeem en een draadloos telefoon lader.

Met de nieuwe functies van MINI Connected zet MINI een volgende stap op gebied van connectiviteit. Real Time Traffic Information, automatische kaart updates via mobiel en de Personal Assistent Service zijn onderdeel van deze upgrades. In combinatie met de MINI Connected App zijn mobiele telefoon en auto aan elkaar te koppelen. Zo zijn bijvoorbeeld vooruit geplande routes via de mobiel naar de auto te sturen. Ook de verlichting, deurvergrendeling, claxon en ventilatie zijn via de App op afstand te bedienen. Door gebruik te maken van een simkaart in de MINI kan via een 4G netwerk de MINITeleservices en Intelligent Emergency Call worden gebruikt. Intelligent Emergency Call maakt automatisch een melding als de auto betrokken is bij een ongeval. Daarnaast kan het systeem ook de zwaarte van het ongeval doorgeven.

Updates voor de krachtbronnen en nieuwe transmissie

Ook heeft MINI de motoren een update gegeven. De motoren zijn doorontwikkeld op gebied van de MINI TwinPower Turbo Technology. Hiermee is het brandstofverbruik verlaagd met 5%. Samen met een verlaging van de Co2-emissie is de nieuwe MINI klaar voor de emissie-eisen van de toekomst.

Naast de standaard transmissie is de MINI nu ook uit te voeren met een 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling. Sportieve acceleratie zonder onderbreking zorgen voor een nog fijnere en sportievere rijervaring. Voor de MINI Cooper SD en de John Cooper Works is er een nog sportievere 8-traps Steptronic transmissie met peddels achter het stuur.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394