Nieuw revolutionair dashboard voor de 2018 Mercedes Benz A-klasse

door | dec 1, 2017

De vernieuwde Mercedes A-klasse zal worden voorzien van een volledig nieuw ontworpen interieur. De grootste verandering en revolutie zit in het nieuwe dashboard. Een groot digitaal scherm laat de tellers en het infosysteem samenkomen in een ruimtelijk futuristische setting.

Geluisterd naar de (lease)rijder

Met de komst van het nieuwe interieur lijkt Mercedes te antwoorden op de feedback van een ‘’krap interieur’’ bij de huidige A-klasse rijders. Hoewel de nieuwe A-klasse geen extra centimeters aan beenruimte gaat krijgen moet het nieuwe interieur wel gaan zorgen voor een minder claustrofobisch gevoel. Hier en daar heeft Mercedes centimeters gewonnen op gebied van schouder, elleboog en hoofdruimte. Ook is de bagageruimte met 29 liter gegroeid tot 370 liter.

Geleend van zijn grote broers

Mercedes zet met nieuwe A-klasse wederom in op de jeugdige rijder. Met het nieuwe interieur gaat de A-klasse voor een modern en luxueuze uitstraling. Dit moet tegelijkertijd volwassenheid als jeugdigheid uitstralen. Meerdere interieurdetails zijn afkomstig uit de luxere modellen. Zo komt bijvoorbeeld het multifunctionele stuurwiel uit de S-klasse. En zijn de voorstoelen onder andere uitgerust met massage, ventilatie en verwarmingsfuncties zoals die ook te vinden in het luxere segment.

Dashboard 2.0

Waar het interieur van de A-klasse echt mee uitblinkt is het nieuwe dashboard. Het instrumentenpaneel en het info-navigatiesysteem zijn samen verwerkt in een breed scherm en zijn niet overkapt. Stoere turbinelook ventilatoropeningen geven een sportieve uitstraling. Daarnaast is het dashboard opgedeeld in twee horizontale secties wat het idee geeft alsof het bovenste gedeelte zweeft. Optioneel is de sleuf die de twee secties van elkaar deelt te voorzien van sfeerverlichting wat dit ruimtelijke effect moet versterken.

De nieuwe Mercedes A-klasse zet met dit nieuwe revolutionaire dashboard de volgende stap binnen het segment. Het zal de doelgroep zeker gaan aanspreken en wellicht de nieuwe trend gaan worden.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Ook leaseautonieuws op je website tonen?

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394