Nieuwe Audi A6 is mini A8 met grotere neusgaten

door | mrt 1, 2018

Voor de één is het een zegen, voor de ander niet, maar de nieuwe Audi A6 is weer een duidelijk herkenbare Audi. Het uiterlijk van Audi’s nieuwste heeft op het eerste oog veel overeenkomsten met zijn grote broer de Audi A8. Bij de voorbumper vallen wel de grotere nep-luchtinlaten op. Deze “roosters” leveren hem een sportiever, maar ook agressiever uiterlijk op.

Start met één diesel en benzine

Het motorenaanbod van de A6 is in eerste instantie alleen een 3.0 TDI V6 dieselmotor met 286 pk en 620 Nm én een 3.0 TFSI V6 benzinemotor met 340 pk en 500 Nm. Hiermee accelereren beide auto’s in 5,1 seconden naar 100 km/h en de topsnelheid van de diesel en benzine is elektronisch afgeregeld op 250 km/h. In een later stadium komen er ook viercilinder motoren en een Plug-In hybrid variant. Verwacht geen volledig elektrische variant, dus alle A6-en hebben 22% bijtelling.

Het is wel zo dat elke A6 een “mild hybrid” is. Een slimme startgenerator werkt samen met een lithium-ion batterij om zo een brandstofbesparing van 0,7 liter op 100 km te realiseren.

Drie schermen dashboard

Audi strooit rijkelijk met digitale schermen in het interieur. Voor je neus een groot scherm voor snelheid, toerental, maar ook een groot navigatiescherm. In de middenconsole twee grote touchscreens om alle auto-functionaliteiten te bedienen. Ouderwets draai-en-druk-knoppen zijn er bijna niet meer.

Makkelijke bijzondere verrichtingen

De Audi A6 kan besteld worden met drie assistentiepakketten. Te weten: Park Assist Package, City Assist Package en Tour Assist Package. Bij het Park Assist Package kan de A6 automatisch in en uit een parkeerplaats/garage rijden. Daarvoor hoef je zelfs niet meer in de auto te zitten. Bij je rijexamen kun je dus buiten van het zonnetje genieten, terwijl de A6 bezig is met je “bijzondere verrichtingen”.

Deze wereldprimeur vind je op de Motorshow van Genève (8-18 maart) of deze zomer in de Nederlandse showrooms.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394