Nieuwe Peugeot 508 verwent de leaserijder

door | apr 16, 2018

Peugeot heeft weer een mooie auto afgeleverd. De nieuwe Peugeot 508 oogt fraai van binnen en fraai van buiten. Stiekem vinden we de embleem aanduiding op de motorkap (verwijzend naar de 504) het mooiste onderdeel.

Stijlloze vijfdeurs coupe

Hij is weliswaar van buiten iets kleiner dan zijn voorganger, maar als je in de auto stapt dan merk je daar niets van. Hij is ook iets lichter geworden. De auto is geen sedan meer, maar een vijfdeurs coupe geworden, met portieren zonder stijlen. De grote achterklep is altijd handig, zoals bij verhuizingen etc.

Ten opzichte van zijn voorganger is de bagageruimte een kleine 30 liter minder, doch nog groot genoeg met 487 liter. De wielbasis is ook kleiner geworden en dat resulteert in een 1,5 meter betere draaicirkel. Nu 10,8 meter.

Keuze te over voor de leaserijder

Motoren zijn er in diverse varianten. De 1.6 Pure tech benzine is er met 2 verschillende pk’s.

Een met 180 pk en 240 Nm en eentje met 225 pk en 300 Nm (GT). Bij de diesel zijn er 3 varianten. Een 1.5 BlueHDI turbodiesel met 130 pk en 300Nm en 2 2.0 Blue HDI-blokken, een met 160 pk 400 Nm en een met 180 pk 400Nm.

De 1.5 is leverbaar met een handgeschakelde zesbak of een achttraps automaat, op de 2.0 motoren is die standaard aanwezig. Er is voor ieder wat wils.

Meer uitrusting, meer techniek, minder geluid

De 508 is het uithangkaartje van Peugeot en dus hebben ze er allerlei snufjes in gedaan naar de laatste stand van de techniek. Je kunt tenslotte niet achterblijven bij je concurrenten.

Night vision, een systeem dat in het donker (infrarood camera) obstakels detecteert.

File-assistent, een actief dodehoeksysteem, adaptive cruise control en een noodremsysteem dat behalve grote objecten ook fietsers en voetgangers kan zien, overdag en in het donker, zijn aanwezig. Maar ook: Active Lane and Road edge Departure Warning, vermoeidheid herkenning, herkenning van verkeersborden etc. etc. Ik zal ongetwijfeld wel iets vergeten zijn, maar er zit een heleboel op. Alles is verwerkt achter een luxueus afgewerkt dashboard.

De klassieke informatie op het dashboard is er niet, alles is nu digitaal. Dat geldt voor het complete instrumentenpaneel. Ook is er optioneel een 10-inch touchscreen en een 12,3-inch head up display. Peugeot verwent vooral de kilometervretende leaserijder zal binnenin iets meer genieten van de rust vanwege de stijlloze portieren 1 mm dikkere ruiten hebben.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394