Nieuwe Tesla Roadster gaat in 2020 voor snelheidsrecord

door | nov 24, 2017

Tesla heeft tijdens de presentatie van de nieuwe Tesla Semi, Tesla’s eerste vrachtwagen gezorgd voor flink wat opschudding. Naast de Semi is als een konijn uit de hoge hoed de opvolger van de Tesla’s eerste productieauto de Tesla Roadster gepresenteerd. Tesla gaat met de nieuwe Roadster voor de snelste productieauto.

Belofte maakt schuld

Volgens Tesla oprichter Elon Musk zal de nieuwe Roadster beschikken over een batterijpakket van 200 kWh met een actieradius van 1000 kilometer. Op zich al indrukwekkende cijfers. Pas echt indrukwekkend zijn de 1.9 seconden naar de 100 km/u en de topsnelheid van over de 400 km/u. Om dit te kunnen realiseren zal de nieuwe Roadster worden voorzien van drie elektromotoren, vierwielaandrijving en een koppel van maar liefst 10.000 Nm. Dat is ruim tien keer zoveel koppel als de Tesla Model S P100D.

Voor wie het ‘’basis’’ model nog niet indrukwekkend genoeg is heeft Elon Musk laten weten op Twitter dat er ook een speciaal optiepakket gaat komen. Dit pakket moet de Roadster nog iets sneller  gaan maken. Blijft het bij ‘’beloftes’’ rond de prestaties van de Tesla Roadster? De tijd zal ons leren.

Geschikt voor 4 personen

Na het ontwerpen van de Model S, X en Model 3 is Franz von Holzhausen ook verantwoordelijk voor het fraaie ontwerp van de Roadster. De Roadster komt op de markt als een 2+2. Dit houd in dat er ruimte is voor 4 personen, wel zullen de achterste stoelen bedoelt zijn voor kleine kinderen of bagage. Ook kan er door het wegnemen van een lichtgewicht dakpaneel genoten worden van de frisse buitenlucht. Omdat het dak puur alleen boven de voorste stoelen weggehaald kan worden is de Roadster geen volwaardige cabriolet. Over het algemeen is de styling van Tesla Roadster zeker gelukt en haast posterwaardig te noemen.

Per wanneer en voor wie beschikbaar?

De productie van de nieuwe Roadster zal gaan starten vanaf 2020. Het basis model zal een vanaf prijs hebben van 200.000 dollar. Tegen een aanbetaling van 50.000 dollar is de Roadster reeds te reserveren. De Roadster is ook te bestellen in een gelimiteerde ‘’Founders Series’’ editie. Van deze serie zullen er maar 1.000 worden geproduceerd. Wie een Founders Series wilt reserveren dient het volledige bedrag van 250.000 dollar direct neer te tellen. Wat de Tesla Roadster in onze eigen euro gaat kosten inclusief alle heffingen en accijnzen heeft Tesla nog niet bekend gemaakt.

Of er een run gaat komen op de Roadster is nog maar de vraag. Tesla kampt momenteel met aardig wat problemen rond de productie van de Model 3. Uiteraard zal het bedrijf een aardige financiële boost krijgen op het moment dat alle 1.000 Founders Series zijn aanbetaald. Maar of Tesla 1.000 personen gaat vinden die durven te investeren met de huidige problemen bij Tesla, blijft de vraag.

Zodra wij meer informatie hebben betreft het leasen van de Tesla Roadster in Nederland komen wij hierop terug. Hopelijk krijgen ze bij Tesla de zaakjes snel op orde en kunnen we vanaf 2020 genieten van de nieuwe Tesla Roadster op onze eigen wegen. Wat we wel al weten is, dat in 2020 de bijtelling nog 4% (tot € 50.000,-) is. Boven de € 50.000,- geldt een bijtelling van 22%. Een goedkope leaseauto zal het dus nooit worden.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Ook leaseautonieuws op je website tonen?

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394