Nissan Leaf nu met 62 kWh nog verder

door | jan 20, 2019

Voor de leaserijder kan een accupakket niet groot genoeg zijn. Daarom introduceert Nissan op de CES in Las Vegas, de Leaf met een 62 kWh-accupakket. Tevens is de elektrische Nissan klaargestoomd voor modeljaar 2019 d.m.v. een vernieuwd infotainmentsysteem.

Levering in de zomer 2019

Door de Hyundai Kona Electric en Kia Niro EV wordt een hoge opkomst richting de dealer verwacht. Op dat zelfde moment komt Nissan met een groter, 62 kWh-batterij voor de Leaf. Op tijd is het niet, want de levering vindt pas komende zomer plaats.

De Leaf met 62 kWh-accu gaat door het leven als ‘Leaf e+’. Ten opzichte van het kleinere accupakket (40 kWh), heeft deze versie een 25% hogere energiedichtheid en 55% meer capaciteit. Hoe dat komt? Dankzij het toegenomen aantal cellen in de batterij: geen 192 maar 288 stuks.

Nissan voorziet de Leaf e+ van een 217 pk sterke elektromotor. De actieradius bedraagt 385 km (volgens WLTP). In theorie uiteraard, want in de praktijk valt het rijbereik lager uit.

Nissan Leaf 62 kWh modeljaar 2019

De introductie van de nieuwe Leaf-versie vindt gelijke tijd plaats, met de komst van een herzien infotainmentsysteem. Voortaan beschikt hij over een 8 inch display, waarop de nieuw toegevoegde functies zijn te bedienen. Ook de navigatie is volgens Nissan verder verbeterd. We zijn benieuwd! 

One-pedal driving

De Leaf is nog altijd recent, en dus zijn er niet veel aanpassingen nodig. Veel zaken zijn ongewijzigd gebleven. Denk maar aan de e-Pedal. Eén pedaal, waarmee de bestuurder de Leaf laat optrekken en afremmen. Het is zelfs mogelijk de auto hiermee volledig tot stilstand te brengen. Dit is overigens niet standaard, maar wel optioneel leverbaar.

Rijtest Nissan Leaf

De nieuwe Nissan Leaf 62 kWh kunnen we dus nog niet testen, maar de 40 kWh hebben we graag getest. We wilden wel eens weten waarom zoveel Nederlanders deze EV besteld hebben. Lees HIER de rijtest. 

De (lease)prijzen zijn nog niet bekend. Nissan maakt deze in maart bekend. Spannend…

DS 3 Crossback (E-Tense), wat weten we er nu van?

Na de introductie van de DS 7 Crossback is het tijd voor de volgende Crossback moet DS gedacht hebben. De DS 3 Crossback is het nieuwste familielid. Waar de ‘gewone’ DS 3 al special genoeg is voor velen én nu ook als Café Racer beschikbaar is, moeten we de DS 3...

Tesla Model X wint EV van het Jaar 2019

Voor de eerste EV van het Jaar verkiezing is de Tesla Model X als winnaar uit de bus gekomen. Op basis van veel verschillende criteria zijn de beschikbare EV’s getest en beoordeeld. De Tesla Model X wint met slechts 5 punten verschil en mag zich terecht de EV van het...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43,
5406 AN, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394