Onderweg met Jaguar’s kleinste en goedkoopste model. Aantrekkelijk voor de leaserijder?

door | mrt 15, 2018

Jaguar het merk voor de elite, de adel en Engeland gezinde. Tja, vooroordelen blijven nu eenmaal aan bepaalde merken kleven. Maar hoe anders is het gesteld met Jaguar. Er is én wordt nog steeds veel geïnvesteerd in Jaguar. In de afgelopen vijf jaar al 15 miljard euro! En dat merk je, bijvoorbeeld aan de goede afwerking, digitale schermen in het dashboard en de nieuwe modellen. Vijf jaar geleden beloofde men een BMW 3-serie / Audi A4 concurrent. En die is er gekomen. De Jaguar XE!

Financieel aantrekkelijke Jaguar

Bereikbaarder dan ooit (vanaf een kleine € 50.000,-) en zeer goed rijdend. De XE ziet er uit als een echte Jaguar. In de praktijk blijkt dat goed te werken voor het imago van de bestuurder. Men denkt namelijk dat je in een duurdere auto op pad bent, dan dat je daadwerkelijk bent. Een Jaguar XE kost minimaal een ton, zo denkt men althans. Oké, onze XE was geen instapper en kostte € 60.000,-, maar daarmee nog steeds ruim onder de € 100.000,-.

Uiteraard wordt elke nieuwe auto minder waard. Het voordeel van de XE is, is dat de aanschaf minder duur is dan verwacht. Volgens onze partner Autotelex is de afschrijving van een Jaguar XE iets hoger dan gemiddeld voor dit autosegment. Dit is bepaald op basis van een inzet van 48 maanden en 120.000 km. Daarom ontvangt de Jaguar XE van ons 3,5 ster op onze 5 puntschaal.

Zwart pianolak en geen walnotenhout

Het gevoel van luxe is ook merkbaar aan de binnenkant. Geen Engels walnotenhout voor ons, maar strak zwart pianolak in combinatie met zwart leer, afgewerkt met wit stiksel. In de ventilatieroosters subtiel het Jaguar-logo, wat het geheel keurig afmaakt.

Het starten van de XE gaat ook niet op een ouderwetse manier. Druk op de startknop en in de middenconsole verrijst de draaiknop voor de automaat. Draai hem naar de D van Drive of de S van Sport om de Jaguar uit te laten. Indien gewenst, kun je het onderstel dynamischer afstellen. Het instrumentarium verandert dan in kleur mee (rood voor dynamisch), om je te helpen herinneren aan je instelling.

Wij reden met de uitvoering voor de kilometervreter, de 2.0d R-Sport met 180 pk. Heerlijk dat vermogen, maar de manier waarop het vermogen aan de achterwielen doorgegeven wordt bepaald door de automaat en die past niet helemaal bij een R-Sport uitvoering. De automaat reageert te traag voor een sportieve uitvoering. Bij een non-sport Jaguar past deze automaat wel. Hij is hightech, zuinig en zorgt voor een rustige rijstijl.

Conclusie: zakelijk of niet?

De Jaguar XE is een heerlijk rijdende auto, met een interieur dat je een warm gevoel geeft. Al rijdend voel je de rijkdom van een premium auto. De sterke diesel zorgt voor comfort. Net als de automaat. Het comfort van de automaat past echter niet bij een R-Sport uitvoering. Daarvoor reageert hij te traag op het gaspedaal. Wat rijcomfort betreft een aanrader voor de zakelijke rijder! Tevens heeft Jaguar goed op de TCO (eigendomskosten) gelet. De boekhouder zal dus ook blij met je zijn. Houd er wel rekening mee dat men de auto duurder schat, dan dat hij is. Dat werkt in je voordeel als je succesvol wilt overkomen. Als je veel klanten hebt die kritisch naar je kijken als je in een te dure auto aankomt, dan kan het in je nadeel werken. Maak dan goede keuzes voor wat betreft de opties en accessoires zoals de grote van je wielen en het gebruik van chromen en zwarte accenten. Met de keuze voor een XE krijg je onderweg in ieder geval altijd complimenten voor je autokeuze, heb je altijd een verhaal bij verjaardagen en maak je je kilometers met een grote glimlach!

Fotografie credits: Fotograaf van Hoof – Exclusive automotive photography

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394