Peugeot 508 SW prachtig en praktisch voor de leaserijder

door | jun 7, 2018

De Peugeot 508 kennen we al enige tijd. Zijn broertje met de lagere rug, de SW, hadden we nog niet gezien. En ik kan je vertellen, de leaserijder keek daar naar uit! Peugeot heeft nu de 508 SW (stationwagon-versie) gepresenteerd en hij ziet er prachtig uit. De benaming vinden we wat onduidelijk. Het is een stationwagon, maar Peugeot rept in hun persbericht daar helemaal niet over. Zij hebben het over een ‘break’ (14 x in het persbericht), maar noemen het toch de 508 SW. C’est la vie!

Wij Nederlanders houden van stationwagon’s en zijn daarbij niet de enige. In Europa is 1 op de 3 auto’s in het D-segment, daar waar de 508 zich in begeeft, een stationwagon. De totale markt van D-segment auto’s is 1.4 miljoen auto’s groot in Europa. Daar pikt Peugeot graag een graantje van mee.

Met deze prachtige 508 SW zal dat ook zeker lukken! Het is een sierlijke en praktische stationwagon. Hiervoor heeft Peugeot verschillende designtrucs toegepast. Leest u even mee?

  • de daklijn loopt naar achteren toe af,
  • de vouw op de achterportieren loopt tot aan de achterlichten,
  • de bolle achterruit heeft veel weg van een shooting brake,
  • de Full LED 3D achterlichten zijn met elkaar verbonden via een zwarte strip,
  • de letters Peugeot staan keurig OP de achterruit. Net als dat de cijfers 508 OP de motorkap staan.

Langer, maar toch iets kleiner

Zowel de stationwagon als sedan (Berline) zijn 6 cm. lager dan hun voorganger, totaal 1,42 cm. Ze zijn dus duidelijk sportiever in de markt gezet. De SW is wel 3 cm. langer geworden, maar kan 40 liter minder kwijt. Vinden we dat erg? Niet echt, want je houdt nog steeds 520 liter over. Met een neerklapte achterbank is dat maar liefst 1780 liter.

Intelligente LED-verlichting

De Full LED koplampen aan de voorkant van de auto, hebben tezamen met de LED dagrijverlichting dezelfde sabeltandtijger-look als de 508 Berline. De achterverlichting bestaat nu uit Full LED 3D verlichting. Bij het starten van de motor lijken de achterlichten op de klauwafdruk van de Peugeot-leeuw. Het slimme is dat de lichtintensiteit zich automatisch aanpast aan de hoeveelheid omgevingsverlichting.

Het venijn zit hem in de staart

Naast de automatisch aan het omgevingslicht aanpasbare achterlichten, de sierlijk voorgegeven achterklep (lees: kont), kan de achterklep ook elektrisch en handsfree bediend worden. Het is alleen niet standaard.

Dit maakt de 508 Berline én SW aantrekkelijk voor de leaserijder

  • Zowel de Berline als SW hebben frameloze portierruiten. Deze waren vroeger alleen voorbehouden aan merken in het hogere segment. Het draagt bij de 508 zeker bij aan de sierlijkheid van de auto.
  • De zilveren “pianotoetsen” op de middenconsole. Probeer er maar eens vanaf te blijven.
  • De aanwezige infraroodcamera zorgt voor ‘Night Vision’. In het donker of bij slecht zicht, kun je via het digitale display voor je neus 200 meter verder kijken dan je koplampen kunnen.
  • De adaptive cruise control heeft (in combinatie met de 8-traps automaat) een Stop en Go functie. In de file brengt het systeem de 508 tot stilstand en laat de auto ook weer optrekken.
  • Het belangrijkste vinden wij de AGR-gecertificeerde stoelen. Deze stoelen vallen in de categorie “de beste die je kunt krijgen”. Hoe langer je er in zit, des te meer je ze waardeert!

Al met al, de 508 SW is zeker een bezoekje aan de dealer waard! Hopelijk heb je nog even geduld, want vanaf januari 2019 staat de Peugeot 508 SW in de showroom. Je kunt ook nog een paar maanden langer wachten op de Plug-In hybride versie (medio 2019). Deze heeft met 22% geen bijtellingsvoordeel, wel een verbruiksvoordeel, je kunt namelijk 50 km (WLTP) elektrisch rijden. En omdat het accupakket onder de bagageruimte ligt, houd je nog voldoende bagageruimte over, aldus Peugeot.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394