Porsche Macan is de duurste private leaseauto

door | mei 16, 2018

Het succes van Private Lease is niet meer te stoppen. In 2017 groeide het aantal private leaseauto’s naar ruim 100.000 auto’s. Daarmee groeide de private leasemarkt met maar liefst 61%. Van 64.000 in 2016 naar 103.000 in 2017. Daar zat waarschijnlijk nog geen Porsche Macan private leaseauto tussen.

Dat het fenomeen private lease zich beweegt richting de volwassenheidsfase is ook te zien als we dieper in de cijfers duiken. De meeste private leaserijders bevinden zich in de leeftijdscategorie 46 tot 55 jaar. Het zijn niet meer alleen de kleine en goedkope private leaseauto’s van € 150,- tot € 200,- per maand die de markt bepalen. De private leaserijder zet makkelijk zijn handtekening onder maandbedragen van enkele honderden euro’s. Bijna 19% van de rijders heeft een private leaseauto die meer dan € 400,- per maand kost. (Bron: VNA)

Hoe private leaseprijs?

Porsche heeft de private leasemarkt blijkbaar goed gevolgd en wil hiervan een graantje mee pikken. Hun sportieve Macan, de compacte SUV noemen ze hem, is nu via Porsche verkrijgbaar als Private leaseauto. Ze bieden hem aan voor € 995,- per maand voor 60 maanden en 10.000km/jaar.

Toch geen verkeerde leaseprijs

Onze eerste gedachte was: “wat een dure private leaseauto”. We zijn namelijk de aanbiedingen van € 150,- per maand gewend, maar eerlijk gezegd is het geen verkeerde ‘aanbieding’. Een Porsche Macan kost namelijk nieuw minimaal € 75.300,-. Niet iedereen zal dat geld vrij te besteden hebben. En als je dan toch een Porsche Macan wilt rijden, dan kijk je ineens anders tegen € 995,- per maand i.p.v. € 75.300,- uitgeven.

Doorgerekend betaal je voor de Macan gedurende het hele contract 60 maanden x € 995,- = € 59.700,-. Maar daarvoor is wel de afschrijving, wegenbelasting, verzekering (is niet goedkoop), MRB, onderhoud (ook niet goedkoop) betaalt. Brandstof dien je nog wel zelf te betalen.

Zet je mobiliteitsbudget in voor een Porsche Macan

En als je dan bedenkt dat voetballers niet veel anders doen dan hun auto leasen en daardoor relatief goedkoop in dure bolides rijden, waarom zou jij je dan niet als een succesvolle voetballer willen gedragen? Gebruik je mobiliteitsbudget om een Porsche Macan te kunnen rijden!

Is de Porsche Macan de duurst private leaseauto?

Ps. Uiteraard is elke auto als private leaseauto in te zetten. Een Bugatti Chiron zou ook (theoretisch) moeten kunnen, maar vind maar eens een leasemaatschappij die het aandurft. De Porsche Macan is volgens ons het eerste officiële private lease-aanbod vanuit een importeur. Laat het ons maar weten als je een beter aanbod gezien hebt.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394