Tesla Model 3 niet met lage bijtelling

door | dec 7, 2018

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar gelukkig is het dan zover: de Tesla Model 3 komt naar ons land. In enkele Tesla-stores is de Model 3 al te bekijken, maar er is beter nieuws te melden: wie zijn aankoop nog in 2018 bevestigd, mag in februari de sleutels in ontvangst nemen. Helaas wel met een hogere bijtelling dan verwacht…

Performance en Long Range

De Model 3 komt in twee versies op de markt. Hij komt als Performance en Long Range, waarbij ze (respectievelijk) een actieradius hebben van 530 en 544 km (volgens WLTP). De acceleratie van de Performance verloopt in 3,7 sec., terwijl de Long Range-variant er 1,1 sec. langer over doet. De topsnelheid bedraagt respectievelijk 233 en 250 km/h. Het gewicht en de laadruimte zijn in beide gevallen identiek: 1.847 kg en 425 liter.

Als optie is de Model 3 leverbaar met een dubbele elektromotor (en dus vierwielaandrijving), 20 inch velgen (voor de Performance), alsmede een verlaagde wielophanging. De Long Range beschikt over lichtmetalen wielen in maatje 18 of 19 inch. Tevens is de Performance-uitvoering voorzien van een carbon fiber spoiler.

Instap-uitvoering

Wanneer weten we nog niet, maar er volgt nog een goedkopere versie. Ondanks de komst hiervan, profiteren zakelijke rijders niet van de lage 4% bijtelling over het volledige bedrag, aangezien het aankoopbedrag waarschijnlijk hoger zal liggen dan € 50.000,-. Dus, net als de Performance en Long Range, valt de ‘goedkope’ Model 3 per 1 januari 2019 tot € 50.000,- in de 4% bijtellingscategorie en voor het bedrag boven de € 50.000,-  in de 22%-bijtellingscategorie.

Conceptueel interieur

Het interieur van de Model 3 oogt futuristisch. De bediening van de auto verloopt via het grote 15 inch touchscreen die, ten opzichte van de Model S en Model X, horizontaal i.p.v. verticaal is geplaatst. Het stuurwiel is overigens een opvallend stuk kleiner.

Prijs van de Tesla Model 3

Uiteraard zijn de meesten onder ons, naast de specificaties, ook benieuwd naar de prijzen. Voorlopig is de Long Range-versie het goedkoopst met een prijs van € 58.800,-. De Performance-uitvoering kost minimaal € 69.700,-.

De Tesla Model 3 is standaard voorzien van een flink aantal Autopilot-systemen, maar je kunt ook een stap verder gaan. Zo is hij optioneel leverbaar met Enhanced Autopilot, dat € 5.300,- extra kost.

Je kunt hem HIER reserveren/bestellen.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394