Tesla Model X wint EV van het Jaar 2019

door | jan 20, 2019

Voor de eerste EV van het Jaar verkiezing is de Tesla Model X als winnaar uit de bus gekomen. Op basis van veel verschillende criteria zijn de beschikbare EV’s getest en beoordeeld. De Tesla Model X wint met slechts 5 punten verschil en mag zich terecht de EV van het Jaar 2019 noemen.

Het kan niet ontkent worden dat de interesse voor de elektrische auto (EV) de afgelopen jaren stevig gegroeid is. Dit wordt bevestigd door: de verkoopcijfers over 2018 die een verdrievoudiging laten zien ten opzichte van 2017, dat er vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s verkocht mogen worden én dat bijna elke fabrikant een elektrische auto levert of gaat leveren.

Dat niet elke EV over dezelfde kam geschoren mag worden, is wel gebleken uit ons onderzoek naar dé EV van het Jaar 2019. Tezamen met AutoWeek en Eneco zijn elkaars specialismen gebruikt voor het bepalen van de winnaar.

Dinsdag 15 februari is de winnaar, Tesla Model X, bekend gemaakt bij het Eneco Energielab. De Tesla Model X is de terechte winnaar volgens het juryrapport. Uit het juryrapport kwam verder naar voren dat de Model X zich onderscheidt door zijn range, laadsnelheid, maar zeker ook trekgewicht. Het is namelijk de enige EV die een caravan mag trekken. Het trekgewicht van de Model X is namelijk 2.250 kg. Ten opzichte van de Tesla Model S beschikt hij over hetzelfde DNA, maar is hij ruimer en daardoor iets praktischer. 

Achtergrondinformatie EV van het Jaar verkiezing

Alle afgelopen jaar beschikbare modellen zijn beoordeeld en getest door de jury bestaande uit Martin Huisman (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek), Bart Fick (Eneco) en Joeri van Dam (VZR). Belangrijke acht beoordelingscriteria voor de EV van het Jaar verkiezing zijn onder andere: actieradius, laadsnelheid, gebruiksgemak en rij-eigenschappen.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394