Volvo V90 Cross Country Ocean Race heeft Hollands (oranje) tintje

door | nov 4, 2017

Als eerbetoon aan de Volvo Ocean Race die eind oktober van start ging brengt Volvo een speciale editie van de V90 Cross Country op de markt. Deze uitvoering combineert de eigenschappen van een zeilschip en een luxe jacht. Begin 2018 wordt hij geleverd vanaf ruim € 80.000,-.

Luxe zeiljacht op wielen

Aan boord van een zeilschip in de Volvo Ocean Race is het hard werken. In striemende wind en  snijdende waterpartijen trotseert de bemanning de zee. Wanneer deze bemanning na de race in een V90 Volvo Ocean Race editie naar huis keert, zouden ze van die natuurkrachten echter niets merken. In deze auto wordt je namelijk overal bij geholpen. Parkeren, de hellingproef, het openen van de achterklep, starten, afstand houden tot de auto voor je, het gaat allemaal automatisch en/of op afstand.

Uitstraling van een zeilschip

Volvo heeft geprobeerd de Volvo Ocean Race editie het stoere karakter van een zeilschip mee te geven. Op verschillende plekken zijn vuil- en waterbestendige materialen gebruikt. Er is een waterbestendige opbergtas aan boord en omkeerbare stoelhoezen. Een uitneembare aluminium zaklamp behoort ook tot het deel van de uitrusting die je doet denken dat je je met deze editie van de Volvo V90 Cross Country in weer en wind kunt begeven.

Als het gebruik van deze materialen je nog niet doen beseffen dat je met de Volvo Ocean Race editie te maken hebt, dan zijn er inscripties in de met leer beklede stoel en stiksels in het interieur die je er aan herinneren. Van buiten is deze editie van de V90 te herkennen aan een witte kleur met grijze en oranje accenten en 20-inch lichtmetalen velgen.

Vloerbekleding van plastic soep

Een groot probleem in de oceanen is de zogenaamde ‘plasticsoep’. Dit is een enorme hoeveelheid plastic afval die in de oceanen drijft. Nee, daar worden niet de zeilschepen van de Volvo Ocean Race mee bedoeld, maar wel zoiets als visnetten die zijn achtergebleven op zee. Volvo heeft de vloerbekleding van de V90 gemaakt van dergelijke visnetten. Een klein gebaar in het oplossen van de soep. Ook bij kopen van een Volvo Ocean Race editie wordt een gebaar gemaakt. Van de eerste 3000 exemplaren draagt Volvo €100,- af aan een onderzoeksprogramma naar de plasticsoep. Alles bij elkaar is dat de prijs van ruim drie Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race’s.

Prijzen en motoren: Volvo V90 Cross country Ocean Race

De prijzen van de V90 Volvo Ocean Race liggen tussen de € 81.815,- voor de kleinste 190 pk sterke D4 dieselmotor en € 93.315,- voor de duurste T6 benzinemotor met 310 pk. Dit is de, voor de leaserijder interessante, fiscale waarde. Wil je een diesel dan kun je ook kiezen voor de 235 pk sterke D5 voor € 88.815,-. De T5 benzinemotor met 250 pk voor € 83.815,- is de andere keuzemogelijkheid als je een benzinemotor wilt. Alle varianten worden geleverd met vierwielaandrijving.

Berijders die de Volvo V90 Ocean Race niet zelf betalen, maar via hun bedrijf of werkgever leasen, die kunnen hem leasen vanaf € 1.019,- per maand. Dat is op basis van 15.000 km per jaar en 60 maanden. Gedurende deze periode heeft de auto 22% over de fiscale waarde.

De laatste etappe van de Volvo Ocean Race gaat van de bakermat van Volvo, Göteborg, naar ons eigen Den Haag. Wil je hier de schepen binnen zien varen vanuit een Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race dan kan dat, want de Volvo is per direct te bestellen en staat begin 2018 bij de dealer.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

Ook leaseautonieuws op je website tonen?

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394