Welke elektrische auto heeft de beste prijs-range verhouding?

door | aug 12, 2019

Elektrische auto’s zijn er in vele maten, vormen en prijzen. Vooral de grootte van de batterij en daarmee het bereik/range bepaalt het gewicht en de prijs. Een VW e-Up kost iets meer dan € 24.000 inclusief btw en geeft u (praktijk range) van 95 km, een Tesla Model S Long Range kan 525 km rijden op een volle accu en kan van u zijn voor ongeveer € 88.810,-. 

De vraag die op onze lippen bleef hangen was: “Welke EV heeft de beste prijs-bereikverhouding?”. Het zou interessant zijn geweest om ernaar te kijken vanuit een TCO-perspectief (Total Cost of Ownership), maar Europees gezien is de variatie tussen de verschillende Europese landen te groot om een ​​conclusie te trekken; er zijn subsidies, belastingvrijstellingen en andere fiscale voordelen aan de ene kant en sterke of minder sterke restwaarden aan de andere kant.

We hebben onze top 10 gebaseerd op de Nederlandse consumentenprijzen inclusief btw (Nederland is een centrale markt met prijzen die dicht bij het Europese gemiddelde liggen en waarbij een EV geen BPM-heffing krijgt waardoor het gemakkelijk vergelijken is), deze we hebben gedeeld door de praktijk-range van het model*. Hieruit volgt onderstaande Top 10: 
Elektrische auto EV prijs range bereik verhoudingDe top 3 bestaat uit auto’s met bijna 400 kilometer of meer. Waarbij de eerste twee modellen, Hyundai Kona 64 kWH en Kia e-Niro 64 kWh, momenteel een lange levertijd hebben (vanwege hun gunstige aanschafprijs en goede range) en de nummer 3 Tesla Model 3 Long Range een snelle levertijd heeft, maar ook een hoge prijs. In 2019 betekent dat elke € boven de € 50.000,- in het 22% bijtellingspercentage-tarief valt. 

Deze top 10 zal waarschijnlijk worden opgeschud met de levering van de Opel Corsa-e, Peugeot e-208, VW ID3 en de vernieuwde Renault ZOE, waarvan de definitieve gegevens nog bevestigd moeten worden. 

(bronnen: EV-database en Fleeteurope)

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394