Welke elektrische auto heeft de beste prijs-range verhouding?

door | aug 12, 2019

Elektrische auto’s zijn er in vele maten, vormen en prijzen. Vooral de grootte van de batterij en daarmee het bereik/range bepaalt het gewicht en de prijs. Een VW e-Up kost iets meer dan € 24.000 inclusief btw en geeft u (praktijk range) van 95 km, een Tesla Model S Long Range kan 525 km rijden op een volle accu en kan van u zijn voor ongeveer € 88.810,-. 

De vraag die op onze lippen bleef hangen was: “Welke EV heeft de beste prijs-bereikverhouding?”. Het zou interessant zijn geweest om ernaar te kijken vanuit een TCO-perspectief (Total Cost of Ownership), maar Europees gezien is de variatie tussen de verschillende Europese landen te groot om een ​​conclusie te trekken; er zijn subsidies, belastingvrijstellingen en andere fiscale voordelen aan de ene kant en sterke of minder sterke restwaarden aan de andere kant.

We hebben onze top 10 gebaseerd op de Nederlandse consumentenprijzen inclusief btw (Nederland is een centrale markt met prijzen die dicht bij het Europese gemiddelde liggen en waarbij een EV geen BPM-heffing krijgt waardoor het gemakkelijk vergelijken is), deze we hebben gedeeld door de praktijk-range van het model*. Hieruit volgt onderstaande Top 10: 
Elektrische auto EV prijs range bereik verhoudingDe top 3 bestaat uit auto’s met bijna 400 kilometer of meer. Waarbij de eerste twee modellen, Hyundai Kona 64 kWH en Kia e-Niro 64 kWh, momenteel een lange levertijd hebben (vanwege hun gunstige aanschafprijs en goede range) en de nummer 3 Tesla Model 3 Long Range een snelle levertijd heeft, maar ook een hoge prijs. In 2019 betekent dat elke € boven de € 50.000,- in het 22% bijtellingspercentage-tarief valt. 

Deze top 10 zal waarschijnlijk worden opgeschud met de levering van de Opel Corsa-e, Peugeot e-208, VW ID3 en de vernieuwde Renault ZOE, waarvan de definitieve gegevens nog bevestigd moeten worden. 

(bronnen: EV-database en Fleeteurope)

De 10 elektrische auto’s met de hoogste restwaarde zijn…

Elektrische auto's laten een positieve restwaarde zien ten opzichte van gelijkwaardige benzine- en dieselauto's. Dat maakt dit type auto alleen maar interessanter voor de zakelijke én particuliere berijder. Elektrische auto's zijn nog niet zo lang op de markt, maar ze...

Na vijf brandstofauto’s één elektrische

De populariteit van elektrisch rijden is goed te merken bij Leasemaatschappij Alphabet. Inmiddels kiest daar één op de zes leaserijders voor een elektrische auto, meldt de leasemaatschappij. Het aandeel EV over de eerste vijf maanden is nu 16,1 procent, waarmee de...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43,
5406 AN, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394